Allergi insekt huggande

En insekt sting kan vara giftiga eller ogiftiga och på grundval av detta kan man sedan också reaktioner på olika insekts huggande isär. När en getingstick eller BISTING lämnar efter insekten gift i den mänskliga kroppen. Det finns människor som har en allergi mot geting- eller bistick, och det kan även leda till livshotande i vissa fall. Hos personer som inte har allergier, kommer det att finnas en röd kliande bula som försvinner efter några dagar. En allergi mot insektsstickande kan uttrycka sig på olika sätt och i värsta fall kan vara livshotande.

Symptom efter insektsstick

En allergi mot insektsbett eller insektsstickande kan ha olika symtom. Det kan till exempel över hela kroppen röda bulor uppstår, som kliar våldsamt. Vidare kan ögonlocken svälla, liksom läpparna och området runt halsen. Genom svullnad runt halsen, kan det också finnas problem i samband med att andas eller svälja, och detta kan ske i kombination med gastrointestinala problem såsom illamående och diarré. I en livshotande allergi mot en insekt sting kan sänka blodtrycket och kommer så småningom orsaka medvetslöshet. En allergisk reaktion kan redan uppstå inom femton minuter efter insekten har stuckit och kommer därför att behöva agera snabbt.

Allergi mot getingar

Känd allergi vilket kan leda till en livshotande situation, allergi mot getingar. I de flesta människor som har utvecklat en allergi mot getingar, är den allergiska reaktionen inte livshotande, men det finns en hel del störningar påträffas. Om allergisk mot getingar är fallet så långt som möjligt att hålla sig borta från möjliga getingar. Speciellt på sommaren, är detta inte alltid möjligt och folk kan oväntat konfronteras med en getingstick, med alla dess konsekvenser.

Reaktion på en getingstick

En getingstick kan orsaka olika reaktioner, i vilka en lokal reaktion är den vanligaste. Efter en getingstick är där stucken är mycket smärtsamt, och det kan vara rodnad och svullnad av huden inträffar. Det beror på den plats som är insatt i vilken utsträckning symptomen kvarstår lång. En sting av getingar i halsen kommer att orsaka mer problem än en getingstick på ett lårben. Förutom den lokala reaktionen, finns det andra möjliga reaktioner, nämligen en toxisk reaktion eller en allergisk reaktion. Med flera getingar stickande kan orsaka en toxisk reaktion med symtom som huvudvärk, gastrointestinala störningar och trötthet. Om det finns en allergi mot getingar, de fysiska symptomen är värst. Symptomen på en allergi mot getingar kan manifestera sig efter en enda getingstick i en smärtsam svullnad som kan ha en diameter på upp till 10 centimeter. Ytterligare symtom kan vara:
  • Hives
  • Magbesvär såsom diarré och illamående
  • INSTÄNGDHET
  • Anafylaktisk chock
Den allra första gången en person stucken av en geting, det finns ingen allergi utvecklas. Den första getingstick, dock kan få till följd att det finns en allergisk reaktion mot en getingstick nästa.

Behandling

Personer med känd att det finns ett gift allergi, är det alltid rekommenderat att bära en så kallad EpiPen med dem att injicera med adrenalin efter en getingstick. Numera finns det också en förebyggande behandling för en gift allergi, och det är också känt som desensibilisering i medicinska termer. Det är där för en vecka i stigande dos getinggift injiceras i kroppen, följt av en injektion var sjätte vecka för en längre tidsperiod. På detta sätt kan allergi mot getingar behandlas förebyggande.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha