Allergener i holländska skolklasser

Allergi och allergisk astma är de vanligaste luftvägssjukdomar hos barn. Allergener är ofta damm av animaliskt eller vegetabiliskt ursprung som orsakar allergiska symptom efter inhalation hos personer med allergier. De vanligaste symptomen är nysningar, rinnande näsa, röda och kliande ögon och instängdhet, medan de vanligaste allergenerna i Nederländerna gräspollen, kvalster och allergener och djur.

I HITEA studie är mängden luftburna allergener från klassrum jämfört med dem i sovrummen av holländska barn. Resultaten av denna studie har nyligen publicerats i PLoS One.

Forskning

Prover togs i 123 klassrum i 19 skolor i provinsen Utrecht. Detta görs med elektrostatiska damm Collector Fall, en plastficka med våtservetter som absorberar allergener som härstammar från himlen och hålla den. Dessa EDC har också placerats i sovrummen av 169 elever från de deltagande skolorna.

Allergener i skolor och sovrum

Mängden allergener i luften på EDC i skolor jämförs med mängden allergener i sovrummet. Som väntat fanns det cirka 40 gånger för att hitta så många allergener från katter och hundar i sällskapsdjur hem än i hemmen utan husdjur. Men de var också i klassrum kate- och hund allergener hittas ofta, ungefär 13 gånger mer än i hemmen utan husdjur. Allergener från dammkvalster kontrast, var mycket mer uttalad i sovrummet än i klassrum. ,, Vi har också mus allergener mätas. I USA utgör exponering för musen allergen i hem och skolor en potentiell risk för barn hälsa. I båda holländska klassrum som sovrum befanns vara mycket få mus allergener men beloppet var högre i skolor än i hemmen. "

Allergener i skolan

Resultaten visar att barn exponeras i klassrum med relativt höga nivåer av katt- och hundallergen medan dessa djur inte är närvarande på skolorna. Mängderna av dessa allergener var relaterad till andelen barn som hade ett sällskapsdjur. Detta tyder på att de allergener vidtas för att skola av barn med husdjur, förmodligen genom kläderna eller hår av dessa barn. För barn med allergi mot katter eller hundar de högre nivåerna i klassrum kan orsaka allergiska symptom även om djur som de är allergiska inte är närvarande.

Det är bra att både föräldrar och läkare inser att barn kan få allergiska symtom vid exponering för sällskapsdjur allergener på platser där inga husdjur. Att minska exponeringen kommer att vara svårt eftersom allergener kan transporteras kontinuerligt från hus med husdjur.
  

(0)
(0)
Tidigare artikel Ledarstil - Laissez faire

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha