Alla utgivare?

Att skriva är lycksalig! Och naturligtvis du gillar att läsa. Helst av många människor som möjligt att också entusiastiskt svara på din bok. Men att publicera en bok är en annan sak. Det kan vara en rent frustrerande upplevelse som ibland känns som att skriva försvinner. Många författare vill bara vädja till en mainstream förlag, vilket gör att de inte själva lätt. En annan del av författarna, blir alltför lätt ut igen. De tar, utan större eftertanke, en bok från oss. Sedan är besvikna med besvikelse försäljning. Hur det hela verkligen behöver, är diskutabelt, men ändå här är några riktlinjer.

Själv publicera en bok och främja

Så småningom du märker de små sakerna: annan bokhandel som stänger, författare som tar sin marknadsföring mer och mer in i deras egna händer. Och du själv, med den starka manus som ser för strategisk svar från en förläggare, men det verkar inte hitta. Flotten inte så i boken sektorn. Eller snarare, är boken sektorn inte längre körs när han vände. Men ... han springer annat! Marknaden är inte längre styrs av ett fåtal stora aktörer. Varför? Kanske eftersom det finns fler och fler små aktörer. Kraften är uppdelad. Vem vill publicera sitt manuskript som kan vara lika förvirrande. Men kom ihåg att denna förändring är en utmärkt grogrund för kreativitet.

Gör det själv

I ditt sökande efter en förläggare, kan du komma alla POD förlag mot. POD står för publicering On Demand. De ger dig chansen att, till priset av en bok, att föras ut ur din egen bok. I de flesta fall som innebär att du kommer att behöva ta hand om redigering och layout själv. Och det är inte allt: Aspekter som marknadsföring, distribution och försäljning kommer sedan att kontakta dig. Men detta behöver inte vara en broms. Här är några punkter i rad.

Innan du verkligen börjar

Allt börjar med en finish av en bra historia. Läs nog så att när du är säker på att allt innehåll är bra.
En stor nackdel att inte samarbeta med en publicist är att dina texter inte professionellt redigeras. Betydelsen av detta är emellertid inte underskattas. Språk fel försvagar ett stort manuskript. Självklart har du möjlighet att lägga ut redigering av din bok. Med lite forskning av dokument kommer du definitivt att hitta en frilansredaktör. Men det är en investering som du kanske inte vill eller inte kan göra. Därför några tips för dem som vill redigera sina texter själva:
  • Var kritisk. Allt du tvivlar, letar du efter i. Det finns många webbplatser som kan vara en bra hjälp.
  • Be om hjälp till korrekturläsare, men endast till personer som har också verkligen förstår.
  • Lita inte blint på rättstavningsprogram, men använda det som ett verktyg.
  • Läs företrädesvis en utskrift av dina texter, kommer du att se fel lättare än på skärmen.
  • Läs texten ordagrant, bakifrån och framåt, tvingar detta dig att läsa orden separat och ur sitt sammanhang.

POD och skogen för alla träd

Redan innan du startar den slutliga layout, välj en POD utgivare. Ibland är det så ?? är verkligen en POD förläggare som erbjuder sina tjänster i redigering, layout och marknadsföring. Mycket oftare är det snarare om ett tryckeri som använder digitaltryck så att utskrift är möjlig i små mängder. Titta noga vad de har att erbjuda och till vilket pris. Också be om en tydlig erbjudande. När du har gjort ditt val kan du försäkra dig om i vilket format du kan göra upp din bok.

Den slutliga formen

Vanligtvis din lever till två filer i PDF-format. En för omslaget och en för inredningen. En bok med enbart text, vanligtvis formaterade i Word eller Openoffice. Finns det någon ?? s fotografier eller illustrationer, då behöver du ett program som Illustrator om Scribus. Scribus är fri och lätt att använda. Naturligtvis kan du formatera också lägga till en professionell.

Creative med kostnader

Vanligtvis du betalar för en bok om det pris du skulle betala för en ny bok i butiken. Eftersom du helt enkelt inte kan få en bok säljs till ett högt pris, vilket innebär att du kommer att göra någon eller mycket liten vinst. Det borde inte vara ett problem, men du kan vara kreativ och göra en vinst. Vad brukar inte priset stiga kraftigt: en hård pärm och massor av färg. Fråga alltid själv om att inbundna innebär ett tydligt mervärde. Det är ofta valt denna strategi när det gäller en tunn bilderbok, annars boken är för tunn för att vara attraktiv. I detta fall kan din bok lysa med tillägg till berättelsen. Till exempel, en serie färg i svart och vitt, spel, recept, skämt och gåtor, ?? En något tjock bok ser också bra utan hårt omslag. Fråga du undrar om alla dina bilder ska vara i färg. Överväga att vända sig till ett antal illustrationer i svartvitt. Detta kan avsevärt sänka priset.

Sälj dig själv

Du är klar med redigering och formatering, och du har begärt en rättegång kopia av din bok. Nu kommer det dags att köra din egen PR-maskin. Men hur ska du få det gjort i din bok sticker ut bland tusentals andra böcker som gjordes via POD? POD kan vara en bra lösning, men det är inte det bästa rykte. Det finns en hel del agnar bland vetet, vilket gör publiken kritisk. En vanlig publicerade bok alltid utgått från att den har en viss kvalitet. Men eftersom vem som helst kan redigera via POD, tas du till samma nivå som de som rappar en broschyr andelar i varandra. Det kan därför vara en bra idé att få din bok ut ur POD displayen. Välj antingen att publicera namnet på POD företaget inte att visas i din bok, fråga dig själv ett ISBN och eventuellt uppfinner sin egen etikett.

Och sedan?

Även om det är vettigt att distribuera pressmeddelanden, du förmodligen inte kommer att behöva förlita sig på en hel del uppmärksamhet i media. Se till sig därför en vacker webbplats eller blogg och se till att du bor bok. Våga visa det, eller skapa en sida på Facebook, twitter om det, nämnde det på Linkedin och göra något med den positiva respons som du får. Se till att du sprider intressant innehåll. Till exempel, en läs- eller ljudklipp, foto ?? s presentation eller göra en film. Utom författare får du också en liten entreprenör. Det är fascinerande!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha