Alla hjärtans dag, en dag för dem som älskar dig!

Alla hjärtans dag firas den 14 februari. Redan 496 var 14 Februari förklarats dagen för Saint Valentine av påven Gelasius I. Det finns en särskild historia bakom detta liefdesdag. Idag är det en dag då älskare överraska varandra med gåvor. Det finns också olika symboler som har att göra med Valentine. Slutligen, hitta presentidéer här så att du kan hitta den perfekta presenten till din partner.

Story

Historien visar att det fanns två män som heter St. Valentine. En biskop av Terni och en präst i Rom, båda dödades i det trettonde århundradet. Även om man talar om två olika personer, kan det mycket väl vara hålet i själva verket var en och samma person. Det finns ingen biografi om honom skrevs. Dessutom finns det inga kända fakta. På sjuttonhundratalet det gavs en twist på Alla hjärtans dag. Den 15 februari, nämligen Lupercalia, en fertilitet festival, firas. Denna gång var för romarna en viktig fest. Festen firades troligen i närheten av grottorna i grundarna av Rom, Romulus och Remus nämligen. Festen firades på följande sätt: namnen på unga ogifta kvinnor kastades i en skål, ogifta män marscherade att vända ett namn och de var varandras partner. Den hedniska högtiden förbjöds när kristendomen kom till Europa och var återigen Lupercalia Alla hjärtans dag.

Två välkända legender om Valentine

Den första legenden berättar att vid tiden för kejsar Claudius II, fick soldaterna inte tillåtet att gifta sig med. Han hade sina soldater behöver detta i framkant och ingenting bör distrahera dem, så inga tankar på sina fruar. Det fanns ett par som fortfarande ville gifta sig och klev bara besöka biskop Valentine. Valentine tog sin kärlek uppväger lagar Claudius II. Valentine gift par, han var en hednisk soldat och en kristen. Snart ville ha mer att gifta sig där. Valentine greps för sina handlingar och försökte konvertera kejsaren även när han var tvungen att ställas inför rätta. Kejsaren upplevde detta som en förolämpning och låta denna Valentine tortyr och halshugga. Innan sitt straff genomfördes, gav han ett meddelande till dottern av fångvaktare, med det: Från din Valentine.
Den andra Legenden handlar om en kurator Valentine. Folk kom till honom för att få råd när problem uppstår, när folk gjorde Valentine gav dem en blomma. Likaså kom en dag man och hans dotter till honom med en begäran om att bota sin blinda dotter. Valentine gav dem en dag innebär inte fungerar. På den tiden var alla hjärtans redan i fängelse. Men innan avrättningen, gav han dottern en liten lapp som var en gul blomma, med det: Från Valentinus. Direkt kunde se far och dotter igen tvungen att konvertera till kristendomen.

Tolkningen av nu

Idag är Alla hjärtans dag en stor kommersiell framgång. Särskilt gåva, bok och blomsteraffärer gynnas också. Nämligen vara en hel del presenter som ges på denna dag, är det inte av älskare med varandra, eller anonymt, eller släktingar till dem man älskar. Vissa människor tror Valentine Thought dock nonsens: Lief har något för hela året och inte bara för en dag. Hursomhelst är det alltid trevligt att få en gåva!

Vad kan jag ge?

Vem ger vad kanske kan få något tillbaka. Med detta i åtanke dessa platser är förmodligen en bra start för att leta efter den perfekta presenten till dem du älskar dig!

Vänster

  • www.yoursurprise.nl/valentijn
  • www.valentijnsdag.net
  • www.b9.nl/valentijnsdag/
  • www.romantischcadeau.nl/Valentijn-cadeau-pakketten.html
  • www.ballonnenboer.nl/ballonpost-valentijn-c-7_29.html
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha