Alkoholism: baklofen försäljningsminskningen för första gången

Alkoholism: baklofen försäljningsminskningen för första gången

Hur förklara det? Experter uppskattar att de nuvarande villkoren för recept baklofen avskräcka läkare och patienter, medan alkohol årligen dödar nästan 50.000 personer i Frankrike.

Efter att ha stigit stadigt sedan 2008, har försäljningen av baclofen har minskat sedan juli 2014, enligt en analys av Celtipharm. Baklofen är detta läkemedel tillhandahålls ursprungligen som ett muskelavslappnande medel och nu tagit med mer än 100.000 patienter att minska sin alkoholkonsumtion.

Baklofen har fått en tillfällig mars 2014 Rekommenderad användning. RTU Detta gör att läkare att förskriva läkemedel i ett visst sammanhang. Nu, tre månader efter det att regeländringar, började försäljningen sjunka.
 Hur förklara det? I en obeveklig artikel Dr Arnaud de Beaurepaire och Philippe Jaury, båda pionjärer baklofen, ställde frågan: "Är RTU försöker mörda baklofen? ". Detta tema kommer att utvecklas 4 September i samband med en Pariskonferensen om "Nya metoder och praxis som bekräftats i missbruk."

Alltför komplicerad procedur

För dessa två specialister, undercentralen fastställa en alltför restriktiv ram som bara avskräcka läkare och deras patienter. Det är svårt att uppfylla de ställda kraven. Exempelvis måste patienten ha någon psykisk störning. Men hälften av alkoholmissbrukare de är deprimerade.

Ett annat hinder: de läkemedelsdoser. Teoretiskt är högst 300 milligram per dag tillåts. Men varje steg som tas, har den allmänläkare för att gå ut till en specialist eller begära ett meddelande i ett kollegium som specialiserat sig på missbruk centrum. Vilket i praktiken är mycket komplicerad. "Nästan alla läkare vägrar att överstiga 120 mg. De är rädda. Det är skrämmande för dem ", skriver doktorerna Beaurepaire och Jaury som betonar att tre fjärdedelar av patienterna behöver en högre dos av baklofen till 120 mg.

De föreslår därför att koppla av under undercentralen för att lyfta den nuvarande paradoxen. För dem, många läkare "ville använda centralen eftersom de ansåg att det var det enda lagliga sättet att förskriva baklofen och å andra sidan, de hindras eller avskräckas från att göra det genom Betydelsen av begränsningar och nackdelar indikationer ".

Enligt de senaste siffrorna från National Security Agency drog den 20 mars, 2015 var cirka 5000 patienter som tar baklofen i regelverket för undercentralen. Arnaud de Beaurepaire och Philippe Jaury tror dem, att 95% av de berörda föredrar att ta detta läkemedel utanför undercentralen.

(0)
(0)
Nästa artikel Hälsa: Otålighet

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha