Alkohol: Till att oroa sig en älskad?

Alkohol: Till att oroa sig en älskad?

På forum, är du sannolikt att be dig eftersom du känner att någon du älskar att dricka för mycket. Här är några riktmärken för att hjälpa.

Dricka ett glas vin under en måltid med vänner är en av de små glädjeämnen i livet, alltid dricka med måtta. Eftersom att dricka för mycket är inte bra för hälsan. Så när och hur man ska reagera när en älskad har en överdriven beteende med alkohol?

Detta är gift, en syster, en vän ...

"Entourage måste oroa sig en vanliga konsumtionen ökar, en daglig konsumtion som även åtföljs av förändringar av karaktär, säger professor Dodin, missbruk specialist psykiater. Även när det nära är inte påverkad av alkohol, är det då konstateras att hans beteende förändras, blir han irriterad, mer aggressiva, eller mer håglös. "

Förgiftningar som upprepar är naturligtvis oroande.

Detta är en tonåring

Nya dating, onormal trötthet, ovanliga behov av pengar, bör sjunkande studieresultat varna dig. "Föräldrar kommer att få höra att deras barn är problematiskt eller dess medarbetare har ett dåligt inflytande på honom", säger Vincent Dodin.

Fenomenet med berusningsdrickande - tonåringen dricker mycket stark alkohol i en mycket kort tid - ofta ett tecken på psykisk ohälsa.

"Varje elev kan uppleva ett rus. Vad är oroande, är det upprepad konsumtion leder till fylleri och allvarliga beteende, där de unga inte kommer att dra nytta av tidigare erfarenheter för att sätta gränser ", sade han.

Vad gör man när en älskad har ett alkoholproblem

  • Beter sig som någon annan sjukdom, eftersom beroende är en verklig sjukdom.
  • Berätta inte tolerera. "Det är möjligt att säga, utan att vara i dom eller förebråelse, tillägger professor Dodin. Till exempel: "Vi är oroliga för dig, behöver du hjälp?" "
  • Förbättra sina ansträngningar och uppmuntras.
  • Föreslå svar: förlägger av samråd, professionella adresser.
  • Sätta gränser. Menar att det inte är möjligt att uthärda denna situation: ". Jag kan inte acceptera vad du gör mig leva, jag kommer inte att kunna stödja den mycket längre"
  • Lita på nära vänner, människor som du litar på, som kan uppmuntras att minska eller släppa ut.
  • Lämna över till den behandlande läkaren. Hans ord kommer att vara en annan effekt, särskilt med en tonåring. "Ofta kommer föräldrar att vara rembarrés varnar professor Dodin. Den läkare, sjuksköterska eller skolpsykolog måste spela sin roll. "

Läs också: Min make dricker för mycket, vad man ska återfall?

Vad man inte ska göra när någon närstående har ett alkoholproblem

  • Att vara i föreläggande: "Du måste sluta", "Du inser inte" ... Dessa ord förstärker motståndet.
  • Nämn brist på vilja: "Detta är att missförstå den toxiska effekten av tobak eller alkohol på hjärnan. Låt oss akta oss för de ord som blockerar mer än de gör en skillnad ", analyserar professor Michel Lejoyeux.
  • Positionera sig som terapeut. "Kolla, gömma flaskor eller cigaretter? Detta är inte maken att hantera konsumtionen ", säger Dr Lawrence Karila, missbruk specialist psykiater vid Paul Brousse Hospital, vice vd för SOS missbruk.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha