Alkohol och ungdomar

Alkohol och ungdomar: du hör det oftare: barn lustar eller gröt av alla dessa Breezers och andra söta drinkar. De häll saft ibland som i, utan bostad om konsekvenserna av alkoholkonsumtion. Alkohol och ungdomar? Ännu inte! Effekten av alkohol bland ungdomar är inte alltid kända. Alkohol och ungdomar är en kombination som kräver mycket uppmärksamhet.

Alkohol: Vad är det?

Alkohol är en naturlig produkt som framställs genom jäsning av korn eller druvor. Den naturliga fermenter stannar vid en given tidpunkt, och det är mindre än ca 15% alkohol i produkten. Man kan öka alkoholinnehållet genom upphettning av produkten och för att svalna.
Alkohol i kroppen
Om du har druckit alkohol gör det genom matstrupen till magen upp. Ca 20% av alkoholen är här via magväggen in i blodet. Resten kommer att resa in i tunntarmen, där återstoden tas upp i blodet och når levern. Här är alkoholen bruten. Cirka 10 minuter efter att ha druckit alkohol når denna din hjärna: från denna stund du är påverkad. Dina hjärnor påverkas av alkohol och kommer att uppvisa flera olika beteenden.
Alkohol en drog?
Ja, är alkohol officiellt en drog. Även en hård drog. Detta är ofta underskattad av användare eftersom alkohol är socialt accepterat, till skillnad från vissa andra läkemedel som ibland kan lätta droger.

Alkohol och ungdomar

Utifrån de uppgifter i den nationella drog monitor 2006 visar att 85% av gymnasieelever erfarenhet med alkohol. År 2005 fanns det även 424 personer i åldern 16 år eller yngre antagits till en klinik för alkoholrelaterade problem. Bland dessa var något fler pojkar än flickor. Men det fanns också alkoholfria ungdomar, som våldsamt anti alkohol eller helt enkelt inte behöver.
Breezers
Breezers och andra förblandningar bevisa mest populära drycken bland ungdomar i gymnasieskolan. Ändå dricker 42% av pojkarna vecko öl. 30% av flickorna dricker varje vecka eller flera alkoläsk.
Tillgänglighet
Även om lagstiftningen är olika i åtanke köper 14% av ungdomarna mellan 13 och 15 år, ibland alkohol i snabbköpet. De flesta människor köper alkoholen är på en offentlig plats. Ungdomarna ger alkoholen i de flesta fall, utan att få problem med det.

Effekter av alkoholkonsumtion bland ungdomar

Alkohol är speciellt ohälsosamt för ungdomar under tillväxt. Hjärnorna utvecklas fram till och med den 24: e levnadsåret. Överdriven alkoholkonsumtion för denna ålder hindrar den normala utvecklingen av hjärnan. Dessutom ökar alkoholanvändning i unga år risken för alkoholberoende senare i livet. En del unga människor även utveckla sexuella problem med alkohol eftersom alkohol stör hormonproduktionen.
Skolan och arbetsprestationer har kraftigt påverkat alkoholkonsumtion. Minnet fungerar mindre bra och resten är värre. På grund av denna koncentration problem ökar.
Alkohol påverkar hämningar i en juvenil. Detta resulterar i snabbare att göra saker de skulle inte ens tänka på det om du hade varit nykter. Med alkohol på unga människor vågar mer och uppvakta dem betydligt mer osäkra än utan alkohol.
Ungdomar har en förhöjd risk för alkoholförgiftning. Kroppen av en ung människa är inte helt anpassats till de stora mängder ungdomar ofta på helgerna för att arbeta inuti. När alkoholförgiftning påverkar nervsystemet stel, kan man förlora medvetandet och även koma med ofta leder till döden.

Utbildning och alkohol

Dryckesbeteende ungdomar tycks påverkas av föräldrar. Forskning har även visat att föräldrar som agerar och restriktiv alkoholpolitik förbjuder kategoriskt mer framgångsrik än föräldrar som tillåter sina barn att experimentera med tanken att det i sig är inte spännande längre.
Viktigt att tänka på är att du har lite bättre på det rätta sättet att tala om alkohol så ofta har samtal på ett klumpigt sätt. Prova samtalet köras smidigt på alkohol i en trevlig atmosfär, utan förhandling och ömsesidiga beskyllningar. Håll samtal om här och nu och inte i det förflutna eller framtiden. Mer alkohol ofta ges i skolorna.
Föregå med gott exempel och komponera några regler om alkohol och hålla sig till det.

Erbjudande

Besök även min särskilda alkohol Problemlösning för mer information.
(0)
(0)
Nästa artikel Jul i Berlin

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha