Alendronat: läkemedel för osteoporos

När mer ben bryts ned än skapat, skelettet blir skörare. Med benskörhet, kan benen bryts lätt. Det är vanligast hos äldre kvinnor. Ibland beslutar läkare att förskriva alendronat. Detta hämmar ben uppdelning som gör ben starkare. Detta läkemedel används också i sjukdoms osteogenesis imperfecta.

Osteoporos

I en frisk situation skapas om samma mängd av ben bryts ner. När det finns mer nedbruten än benvävnad skapas så skapas osteoporos, även hänvisad till som osteoporos. Benen förlorar kalcium och andra mineraler och struktur. Det ger dem möjlighet att lättare gå sönder och kotorna i ryggraden fickorna. Som ett resultat är ryggraden krokig och som kan vara smärtsamma. Som ett resultat kommer en person att vara mindre. I allmänhet, du knappt märker uppkomsten av osteoporos. Det kommer att lysa när en bentätheten studie. Ofta som ett resultat av en benfraktur.

Orsaker osteoporos

Hos äldre människor, det är mindre produktion än benresorption. Efter år av denna process 45 starter i både män och kvinnor. Vanligtvis män har starkare ben, vilket gör dem mindre benägna att benskörhet. Om en kvinna har haft, är övergången mindre östrogena hormoner som skapats, orsakar ben att bli svagare. När någon längre period prednison användning, kan benskörhet uppstå som en bieffekt. Vidare brist på rörelse och brist på vitamin D leder till osteoporos. I vissa fall bestämmer läkaren att ordinera läkemedlet alendronat.

Hur fungerar det?

Detta läkemedel tillhör bisfosfonat. Bisfosfonater fäster sig till kalcium i benvävnaden, se till att benförstöring hämmas, och det gör ben starkare. Benresorption är en normal process i kroppen. I omkring tio år, är skelettet helt förnyas. Celler som tillhandahåller benresorption är osteoklaster och osteoblaster bygga upp benvävnad. Det är ofta föreskrivs för benskörhet, eller när det finns en ökad risk för att utveckla benskörhet senare. Den används också i sjukdomen osteogenesis imperfecta.

Osteogenesis imperfecta

Personer som lider av denna sjukdom lider av ben som kan bryta lättare och krokiga ben. Fogarna är ofta mobil, så att de kan skjuta snabbare från skålen. Detta är en medfödd sjukdom och är mycket smärtsamt. Dessutom kan symptom som trötthet och överdriven svettning. Kroppen kan inte riktigt bygga bindväv av ben och senor. Det är ännu inte möjligt att bota sjukdomen, men ofta läkaren ordinerar för alendronsyra för att förhindra nedbrytning av benvävnad.

Biverkningar

Som med alla läkemedel, kan det även uppstå förutom de önskade resultatet biverkningar. De vanligaste biverkningarna är värkande ben, muskler och leder, och svaghet. Om du påverkas allvarligt, kontakta din läkare. Biverkningar är sällsynta, kan omfatta magbesvär, buksmärta, uppsvälld buk, förstoppning, diarré, klåda, håravfall, huvudvärk, halsbränna och gasbildning. Biverkningar är ofta närvarande i början eftersom kroppen måste vänja sig vid läkemedlet. Att hålla biverkningar eller ger en hel del klagomål, kontakta din husläkare.
(0)
(0)
Tidigare artikel Capricorn 2015

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha