Albina kommersiella och turiststaden Marowijne

Kellie Rosenqvist Februari 28, 2016 Underhållning 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Albina grundades 1846 av den tyska augusti Kappler, nu under 2011, 165 år sedan. Kappler har Albina uppkallad efter hans fru, och från början, höll gränsstaden olika befattningar såsom kapital och kommersiella centrum i distriktet Marowijne. Det är också porten till Franska Guyana, Europa, Latinamerika, och har därmed goda förutsättningar. För turisten är utgångspunkten till kust Maroni och djungeln i Amazonas-regionen.

Albina när

I själva verket är det kallas Kapleri, såsom äldre människor i området känner till staden, en korruption av Kappler till namnet på grundaren augusti Kappler. Den stad eller by, eller Alibina Albina, som det kallas i Surinam, grundades 1846, nu 165 år sedan. Den före detta armé korpral augusti Kappler, en tysk som tjänstgjorde i Surinam till Nederländerna, som heter byn inte själv utan hans fru Alwina och populärt bli Albina, eftersom snarare Abrina indiska byn var belägen.
Albina har från början av starten spelat en viktig roll i distriktet Marowijne, först som ett handelscentrum för handeln med trävaror, då var det viktigt för guld och balata handel när kapitalet och därefter som en turistattraktion. För poite ?? s, fångarna slagna under flygning från Devils Inland, Albina var en inkörsport till befrielse. Albina var fram till inbördeskriget 1986-1992 semesterorten där alla i Surinam hade gått, tillsammans med andra semester Colakreek naturligtvis inte bara för sina vackra stränder och panoramautsikt, samt en korsning över Maroni floden till andra sidan sida, Saint Laurent, dyra smuggel gav: alla typer av alkoholer som taffia, Maria, brandy och mousserande viner, korv, ost, Camanbert, cologne och populära franska designkläder, som var guld värd i Paramaribo. Och naturligtvis Albina finns också långt ifrån startpunkten till den vackra Galibi, den indiska byn, peprewatra, fisksoppa med "Fru Janet" eller "En gi Uman Nen", doftande peppar som aldrig får saknas i Surinam peprewatra. Många går också för havssköldpaddor och även för Krape-iksi, ägg från havssköldpaddor som en delikatess, som nu är förbjudna för utomstående och kan ätas endast av indianerna.
Albina är också porten till Övre Marowijne: Langetabbetje, Lawa och Tapanahony. Till guldfälten, till området av frihetskämpar Boni, längs bostadsområdet Afaka där det Afakaschrift designad av Afaka, som hade utvecklat manus tills han inte kunde läsa och skriva.

Den Afakaschrift och Albina

Albina är den plats där Afakaschrift först kom ut, utanför Aukaanse gemenskap, en av de sex stammar som Surinam har. En katolsk missionär, upptäckte Benard att en bekant till honom, den Aukaner Abena, som gick för honom som analfabeter genom livet, läsa från ett skript, full av konstiga tecken. Eftersom Abena som Bernard var analfabet, talade han eller skrev holländska, det var omöjligt, enligt honom, att han kunde läsa och framför allt genom de konstiga och obekanta tecken. Han frågade Abena där manuset kom ifrån och Abena veta att det kom från hans bror Afaka Atoemisi, som hade utvecklats kring sekelskiftet 20-talet vid en tidpunkt då Halleys komet dök upp och flera Aucaners visste manuset, som kallas boekoemans ?? ??, vilket innebär ?? kännare av att skriva ??.
Det har varit mycket att göra för att Afakaschrift eftersom man trodde att analfabeter inte kunde utveckla skrivande. Men av alla berättelser och utredningar ursprung, manuset visade sig faktiskt ha utvecklats av Afaka Atoemisie. Skrivandet var känd endast i området för Aucaners den Tapanahony i det inre av Surinam och användes endast där. Fakulteten of Anthropology vid universitetet i Utrecht har många originaldokument Afakaschrift i sin besittning och Nederländerna är det ?? boekoemans ?? att hitta.
Afaka kolliderade med den stora chefen av Aucaners om när, Gaanman Amakiti eftersom de senare ansåg att Afaka ond avsikt med skrivandet, nämligen spridningen av religion européerna bland sitt folk trots slaveri, medan Aucaners även hade sin egen religion, Sweli Gadoe. Trots motståndet från många Amakiti Aucaners är nu Christian, inte genom Afakaschrift som han fruktade, men genom alfabetet och migrationen till städerna många Aucaners. Återigen har Albina spelat en viktig roll, men enligt Amakiti skulle vara en dålig roll.

Albina nu

Idag, Moengo, en annan stad i distriktet Marowijne, påtagit sig rollen som huvudort Albina, eftersom distrikts kommissionär deltar verkställande direktör för distriktet i Moengo och håll den fast. Albina är nu handelscentrum i östra Surinam med många Anambuu, kineserna, brasilianare och Surinam i alla arter såsom: indianer, kreol, East indier, javanesiska och Aucaners. Albina sova som en handelsstad nästan aldrig. Det är alltid i rörelse där varje företag ligger i väntan på en möjlighet att den andra sidan, Saint-Laurent, att gå att fylla på varor trots den ständigt närvarande gendarmeri. Taxi kryllar ?? s överväxel med oförutsägbara hastigheter på dålig öst-västlig väg, som förbinder med Moengo och Paramaribo. Hosselende skrikande och förare som drar ditt bagage och andra typer slungar förolämpningar mot huvudet. Dussintals utombordare till landning på Maroni River väntar på dig som vatten ?? handlar om att flyga till andra sidan, Europa Latinamerika, Saint Laurent eller Galibi, Stoelmanseiland, Poeloegoedoe, Poolo Kaba, Saniki, Drietabbetje, den Amazonas i. Loaded bagisiboten, vrachtkorjalen, levererar gruvarbetarna. Alla är nu full av guld. Men Albina har en gyllene framtid med en liten befolkning på mindre än 5000 och Guyana över med mer än 200.000 invånare som har alla euro ?? s utgifter, trots att euron är nu i kris. Det är fortfarande tillräckligt värdefulla för Albina och kanske på lång sikt mycket mer än allt guld i marken i östra Surinam. Och har också en hel del att erbjuda turister söker några äventyr.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha