Aktier av Amazon och eBay väskor

Annsofie Lundmark December 27, 2015 Miscellanea 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du kan knappt tro det, men aktierna i gigantiska Internet-företag som Amazon och eBay föll i april 2010 i värde, trots sina fantastiska försäljningssiffror och fasta framtidsutsikter. Hur kan detta förenas?

Framväxten av Internet

Trots att Internet har redan påbörjats 1983, var det inte känt för allmänheten i början av nittiotalet. Plötsligt annan kommunikation och information form som är känd som erbjöd en enorm potential. Som ett kommersiellt medium genom Pizza Hut användes första gången 1994, då bolaget erbjöd möjligheten att göra online-beställningar. Sedan dess gjort fler och fler företag och individer använde World Wide Web för att göra sin verksamhet är kända för att bära reklam och handel.

Amazon

En av dem var Amazon.com, ett amerikanskt företag baserat i Seattle, som startade sin verksamhet år 1995. Det blev en internetbutik för böcker, men senare fanns det andra produkter i så att företaget nu erbjuder ett brett spektrum som sträcker sig från MP3-spelare och digitalkameror ?? kläder, skor och klockor eller skönhetsprodukter och även verktyg för trädgården. Även om det var ursprungligen arbetat med förlust av verksamheten växte under åren, så att i början av 2000-talet, så småningom började att göra en vinst. Nya kontor öppnades i Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland / Österrike, Japan och Kina och sedan dammluckorna och gjorde en enorm omsättning.

eBay

En andra framgångsrikt företag är eBay auktionen webbplats som inte tror borta från Internet erbjudandet och där en massa människor runt om i världen använder för att erbjuda andra hans grejer och köpa. Dessutom var företaget är född 1995 i USA. Dessutom är dessa kontor spridda över hela världen, inklusive Europa, Asien och Australien. Framgången meddelade företaget ledde till andra företag som franska iBazar, den holländska Marktplaats eller Internet telefoniföretaget Skype för att köpa. Ett framgångsrecept har utvecklats här som varar till denna dag.

Inkonsekvens

Amazon har en omsättning på en tjock 5 miljarder euro under första kvartalet 2010, en ökning med 68 procent, medan eBay gör med 1,6 miljarder, en ökning med 9 procent. Imponerande siffror och detta under en period av kris. Ändå fickor aktierna på börsen. En märklig situation som har att göra med de prognoser för nästa kvartal. Värdet på aktier bestäms som en funktion av tillväxtutsikterna för ett företag. Amazon till exempel, förväntar sig en vinst mellan 160 och 240 miljoner euro, där analytikerna hade förväntat mer än 240 miljoner.

Restriktioner för tillväxt

Trots Amazon bra affär fortsätter att göra det med sin läsplatta Kindle och provisoriskt genom konkurrent iPad är inte spelat trummor i hörnet, trots Amazons virtuella skoaffär Zappos köpta och själv uppskattad i skon marknaden, förvaltar bolagets inte längre konkurrenskraftiga priser från sina leverantörer utanför att tvinga. Fördelningen av e-böcker från Macmillan till exempel i början av året satte stopp tag, men till slut var fortfarande upptagna på villkoren för en av de största amerikanska bokförlagen pris. Amazon också drabbas av allvarlig konkurrens för sina digitala produkter av snabbväxande företag som Apple iTunes.
Också sitter på systembegränsningar eBay och forskning visar att potentiella kunder väljer mer generella onlinebutiker som Amazon.

Alltför höga förväntningar

Amazon och eBay är bara två företag som ser sina aktier falla med nedslående tillväxtsiffror, men även andra som Google och Microsoft är på samma linje. Man kan fråga sig om investerare inte förvänta sig alltför mycket från dessa bolag och att det fortfarande finns en gräns för tillväxten. Välskötta företag som fortsätter att göra bra, inte uppfyller deras krav, och det är en konstig sak, en typisk kapitalistiska reflexer.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha