Akta dig! Dessa myter skada din hälsa

Inom området för hälsa finns det många myter gör rundorna. De flesta av dessa myter är glada oskyldiga. Men vissa av dessa myter kan faktiskt skada din hälsa! Vissa farliga hälsa myter en efter en.

Myt: Det är kontraproduktivt att förbjuda att dricka alkohol med ditt barn, eftersom säkert drycken gör

Barn och alkohol. De flesta föräldrar håller andan för den kombinationen. Många föräldrar, dock tillåta sina barn dricka alkohol. De tror att förbudet är meningslöst. Ban eller inte, drick ditt barn gör ändå. Och om det inte sker hemma eller någon annanstans där du som förälder ingen åsikt om det. Då kan du vara bättre övervakad i en trygg miljö, ditt barn bekanta sig med alkohol. Detta låter mycket förnuftigt i sig. Bara ... det är inte sant. Ban visserligen vettigt!
Varför det är en myt
Flera studier har tittat på effekten av bestämmelserna om alkoholkonsumtion och alkoholvanor bland ungdomar, och gissa vad? Barn från början är förbjudet att dricka, visa sig att dricka mindre än barn som tilläts dricka hemma. Detta framgår av en studie av Rutger Engels 2007. För fem år, följt av engelska och hans doktorand 428 holländska familjer. De intervjuade föräldrar och barn separat regler om att dricka alkohol och sitt drickande. Den strängare föräldrarna var, desto mindre barnen senare visade att dricka. En studie bland 642 familjer från New York 2003 visar liknande resultat. Glaset hemma, att "lära" dricka så kontraproduktivt.
Men hur är det med skräckscenario där ett barn i hemlighet säkert komma till en dryck flaska, och lämnas obevakad för många drinkar? Experter tycker du om detta scenario inte oroa sig alltför mycket. Genom att etablera strikta regler, du som förälder som anges i varje enskilt fall gränserna. Även om barnet smyger vissa drycker, vet den att det är faktiskt inte okej är vad det gör. Men för att göra ett påpekande. Ban är bara meningsfullt om ditt barn inte har börjat dricka. Barn som redan dricker regelbundet, har strikta regler mindre effekt. Så du kan inte för tidigt att börja ställa tydliga regler om alkoholkonsumtion.
Varför denna myt är farligt
Denna myt leder till många barn, ofta i unga år alkoholen kan "smak". Detta leder dem att dricka mer, snarare än mindre. Och mer drickande betyder mer hälsoskador. Exempelvis är det känt att dricka är skadliga för utvecklingen av hjärnan. Ungdomar som för sin femtonde började dricka, gå fyra gånger så stor risk att ha ett alkoholberoende. Även de röker oftare, och de ofta droger. En skadlig myt så, som är mer skingras så snart som möjligt!

Myt: Endast personer som är överviktiga behöver oroa sig för hjärtsjukdomar och diabetes

Vi äter för mycket och motionera för lite. Detta leder till fetma, och de välkända välfärdssjukdomarna. Så vi måste vara försiktiga så att vi inte är för tjock, eftersom det är ohälsosamt. I och för sig är detta sant, men eftersom vi är "ohälsosamma" kompanjon "tjock", kan tanken uppstå att livsstilssjukdomar är särskilt ett problem för feta människor. Men det är en myt! Många smala människor är också stor risk. De är bokstavligen "inuti tjock.
Varför det är en myt
Vad var redan känt: Fetma ses som en orsak till hjärtsjukdomar och diabetes. Så du kan förvänta dig att speciellt överviktiga människor lider av dessa sjukdomar. Men i praktiken också visat smala människor har här ofta lider av. Var skulle det vara? Den brittiska professorn Jimmy Bell förklarade vissa människor är under skannern. Vad framkom? Nästan hälften av de smala människor verkade många "dolda fett" att hjälpa sig själva. Denna dolda fett är runt dina organ. Detta fett är värre än det fett som sitter under huden. Levern omvandlar denna dolda fett i kolesterol, det ämne som skapar förträngning i venerna. Även detta fett är en orsak till insulinresistens och diabetes. Även om dessa människor såg smal, de gjorde verkligen en ohälsosam mängd fett på honom. Motion är enda sättet att bli av med denna dolda fett.
Varför denna myt är farligt
Som vi sagt tidigare, är "fett" ofta förknippas med "ohälsosamma". Orsakar några tunna människor felaktigt tror att de oroa sig för någonting som har att göra. Men det finns en annan anledning till varför denna myt är skadligt. Eftersom vi förknippar fett med ohälsosamt, vi stickande en hel del energi i kost och viktminskning. Och medan en smal kropp är inte automatiskt en sund kropp ... Enligt Bell, är det ens möjligt att konstanter ser till att du bygga mer dold fett. Den energi som vi stickande i dieterna är därför bäst, slöseri med energi, och i värsta fall fungerar även kontraproduktivt. Som verkligen vill hålla sig friska kan vara bättre energistickande i mer motion, enligt Bell.

Myt: Vaccinationer är onaturliga och dåligt för hälsan

För år gör på Internet alla typer av spökhistorier om vaccinationer runt. Vaccinationer skulle vara onaturligt och ohälsosamt, de skulle förgifta barnen och göra autistisk. Det vore bättre att förlita sig på de naturliga försvar av ditt barn, istället för att spraya fullständiga kemiska skräp och virus. Men trots alla spökhistorier detta är bara en myt, även om det är en mycket långlivade myt.
Varför det är en myt
Det låter väldigt trevligt, "att förlita sig på de naturliga försvar för ditt barn." Och det är det. Så varför vaccinera? För det är precis vad vaccinera gör! Ett vaccin kan den naturliga försvar av ditt barns bekanta "med ett virus. Vanligtvis är viruset döda, men vissa vacciner arbetar med ett virus i en försvagad form. Denna "möte" det naturliga immunsystemet hos ditt barn lär sig att försvara sig mot detta virus. Mer naturligt är nästan omöjligt, eller om du behöver ett barns sjukdom ledighet genom att göra själv. Men det är mycket mindre säkert. Det finns faktiskt en skillnad mellan en riktig döda virus och infektioner. De sistnämnda ibland inte sluta bra. Eftersom det inte fanns tidigare hundratals barn förlamade av polio. En annan sjukdom som inte kan göra ditt barn bättre är meningokock C eller hjärnhinneinflammation. Av alla meningokock infektioner är 10 till 20% dödlig. I en annan 20 eller 30% av fallen inträffar varaktiga fenomen, såsom dövhet, motoriska problem och inlärnings och beteendemässiga problem. Också mindre allvarliga klingande sjukdomar, såsom påssjuka eller mässling, kan ibland få allvarliga komplikationer. Till exempel, friska, är det inte för att tillåta ett barn att "naturligt" sätt av en sjukdom.
Men hur är de kemiska skräp, som är i vaccinerna? Det är en myt. Ångesten någonsin orsakas av timerosal, ett konserveringsmedel som används i vissa vacciner. Timerosal innehåller kvicksilver, och kvicksilver är skadligt i höga doser för nervsystemet. Men i de holländska barnvacciner har aldrig använt timerosal! Det finns dock en liten timerosal i stelkrampsspruta för vuxna. Men vuxna behöver inte vara rädd. I form av kvicksilver i timerosal är försämras snabbare än traditionell kvicksilver. Ethyl kvicksilver är därför mycket mindre skadliga. I amerikanska barn har vaccinerats med timerosal. År 2007 barn som fått vaccin jämfört med barn som inte vaccinerades med timerosal. De vaccinerade barnen inte poäng sämre på neurologiska test än barn som inte vaccinerades.
En slutlig rädsla för att föräldrarna ofta har är att vacciner kan orsaka autism. Det är en myt. Ursprunget till denna myt är en studie 1998, som tydde på att det skulle finnas ett samband mellan vaccinationer och autism. Andra studier, kunde dock inte hitta en länk. Senare visade det sig varför: Forskaren hade manipulerats med resultatet, och begått bedrägeri. Men skadan var redan skedd. Trots att flera studier inte har funnit något samband mellan vaccination och autism, många föräldrar tror att det är bättre att inte vaccinera ditt barn.
Varför denna myt är farligt
Rädsla för farliga vaccin innebär att färre föräldrar att vaccinera sina barn. Således, på vissa ställen i London men vaccinering 50% av barnen. I Nederländerna, många föräldrar vaccinera sina barn, men även här finns kommuner där många barn inte har vaccinerats. Ofta är strikt religiösa samfund. Men det finns också kommuner där mindre vaccinerade eftersom många människor tror att vaccination är farligt. Om mindre än 90-95% av befolkningen är vaccinerad kan epidemier bryter ut. I USA, en stark anti-vaccination rörelsen igång. Detta har brutit en kikhosta epidemi under 2010, den första sedan 1947. Sjukdomen rasade särskilt på platser där färre vaccinerades. Sjukdomen har redan kostat tio barn livet. Även människor som har vaccinerats, gå under en epidemi hot. Nämligen vacciner ger inget skydd 100%. Denna myt är farligt inte bara för era barn, men också andras!
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Akta här artikeln orsakar sjukdom Mycket dåligt att tala om vacciner: det finns bevis för att autism orsakas av vacciner. Detta är dold och med bedrägerier. Vacciner innehåller ämnen som inte hör hemma i kroppen och innehåller kroppen förblir av foster och apor! Det finns andra alternativ än att vaccinera.

Fall dessa omständigheter under "den" myt? De hälsomyndigheterna otvivelaktigt har upprättat sina pro-argument, men det betyder inte förringa det faktum att säkerhet Boostrix vaccinet rekommenderas för gravida kvinnor, kan inte garanteras ?? inte av tillverkaren, inte av overheid.De fakta i korthet följande: - Boostrix vaccinet för vuxna och barn över 4 år; fostret är uppenbarligen inte ett moln i luften difteri och stelkramp är också ytterligare ledigt ingår - har inte bedömt effekten av Boostrix på fostrets utveckling; Det finns inte tillräckliga data från användning av Boostrix under graviditet det finns praktiskt taget inga uppgifter om kombinerade vacciner och man måste förlita sig på data för varje vaccin afzonderlijk- en blivande modern är ständigt på hjärtat ner mycket försiktigt att ta itu med konsumtion av en drink och varnade för de negativa konsekvenserna av att lysa upp en cigarett eller ta en aspirientje- placentabarriären: vissa substanser, såsom etanol, cigarett ingredienser eller virus kommer inte att stoppas och beroende på tiden i graviditet permanent skada frukten - ingredienserna i vaccinet adsorberat på hydratiserad aluminiumhydroxid och aluminiumfosfat - formaldehyd - 2-fenoxietanol - polysorbat 80 ?? ConclusieEen experiment på barn med skal som inte har en röst och måste förlita sig på en väl genomtänkt beslut deras föräldrar-till-vara. Mödrar som i sin tur måste förlita sig på mer-liga väderprognos, vanligtvis ensidig informerat läkare / gynaecoloog.De logik vetenskap: "Vi kommer inte att veta om en Vaccinet verkar, om vi har skalan uitgetest.'Voorzorgsprincipe "Om det är inte säkert att något är 100% säkert för människors hälsa, skulle försiktighetsprincipen bör tillämpas."

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha