Akhenaton, Nefertiti och Smenkhare

Alla experter är överens: Akhenaton avsagt sitt uppdrag som farao. Han lämnade sin nya huvudstad, när den var färdig, inte mer. Han försummade alla yttre förbindelser. I slutet av Akhenaton regeringstid Egypten hotades av olika befogenheter. Han efterträddes av Smenkhare, en farao som vi vet väldigt lite om. Vem var denna farao, och vad som var hans relation med Akhenaton?

Mord?

Efter en regeringstid på tolv år Akhenaton lämnade landet hade gjort i en radikalt annorlunda situation bakom sin far: Egypten var hårt drabbade och försvagade in i en fasansfull takt. Detta har lett till antydningar som Akhenaton blev mördad. Om du är en anhängare av tanken att Akhenaton var en världsfrånvänd nedsatt, detta förslag långt inte så illa. Vad kunde du med en helt oduglig men rättmätige arvingen till tronen? Det finns alltid en släkting eller en högre upp i det militära som vill stopp för stickande en galen land bidrar till helvetet.

Förbindelse lycka

Religionen är inte det enda område där Akhenaton ger förnyelse. I konsten skiljer sig hur farao och hans familj verkar anmärkningsvärt från vad vi är vana vid hittills. Han hade själv avbildad med ett smalt ansikte, stora läppar, en mage, spinkiga benen och en märkligt formade huvudet. Vi ser honom delta i en mängd inhemska scener; Till exempel, hand i hand med Nefertiti eller omgiven av sina döttrar, som han har en i hans knä och kusten. Helt unikt i historien av forntida Egypten är en inskription på en grav som du farao Akhenaton, hans fru och anställda ser passion sörjer döden av en av döttrarna. Intima porträtt så. Dessa scener ger intryck av att Akhenaton hade en kärleksfull äktenskap.

En homosexuell relation?

Om deras äktenskap var så kärleksfull, hur är det att förklara att Nefertiti ?? namn från tolfte året plötsligt ingenstans visas på? Påståendet att egyptologer har gett oss i flera år, är fantastisk men osannolikt. Det sägs att Akhenaton hans fru hade att offentligt förneka hans kärlek att förklara för Smenkhare, en ung man. Enligt ett vittne detta av Akhenaton rent korrupta karaktär, den andra bär det som ett bevis på hans sinnessjukdom, till en annan försöker förklara Akhenaton beteende genom att markera ilska och besvikelse han kände att det Nefertiti hade gett honom endast döttrar . Senare föreslog andra möjligheter. De trodde att Nefertiti och Akhenaton var hans avlidne bror Smenkhare hade valt då som efterträdare. Akhenaton fann bilden av att kyss Smenkhare, inte efter dem är mer än ett porträtt av ett uttryck för broderlig kärlek och tillit. De tror att Nefertiti, som hennes andra dotter, avliden från pesten som faktiskt strövade Mellanöstern på den tiden.

Nefertiti Smenkhare?

Jag tror inte på dessa uttalanden. Jag tycker att det är osannolikt och otillräckligt underbyggda. Jag är övertygad om att Nefertiti var varken förnekade eller döda i tolv år Akhenatens regeringstid. Tvärtom tror jag att Nefertiti hur det skildras föreslår att dess ståndpunkt var liknande till det av hennes make, farao. Hieroglyferna väcka visar hennes namn och titel detta förslag. Därför, i teorin, tror jag att Nefertiti på den tiden var officiellt medregent, och att Akhenaten introducerade henne som hans efterträdare till sitt folk. Jag tror att det har aldrig funnits en ung kung som hette Smenkhare: Smenkhare var Nefertiti ?? s namn under sin regeringstid.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha