Ajax: Piet van Reenen

Gustav Lindroth Februari 29, 2016 Sport 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
På lång historia av Ajax-spelare har många röda slitna vit skjorta i klubben. En sann legend i klubben är förstås Peter van Reenen. Detta goaltjes tjuv från Utrecht gjorde mellan 1929 och 1940 inte mindre än 268 mål. Totalt gjorde han 273 mål för Ajax i 237 spel, som han hittills, Ajax skyttekung genom tiderna. Anmärkningsvärt är dock att i de två landskamper han spelade för Oranje, det bara inte hitta.

Goaltjes Piet

Piet van Reenen kallades av Ajax supportrar alltid goaltjes Piet. Inte överraskande, naturligtvis, när man betänker att Piet van Reenen talang att göra mål konsekvent bekräftats av regelbundet om tre eller fyra per dag skjuta in.
Piet van Reenen var en spelare som kunde rubriker och han var också välsignade oerhört väl med förmågan att avfyra en kanonkula, som gav många en målvakt kontroll. En gåva som van Reenen hade också, vad vi vet lite av modern nummer nio på nuvarande Ajax systemet, studsar bollen på nya ryggar och mittfältare. Detta säkerställde att han ofta gjorde, men andra kan ta in perfekt läge.
Strax innan målet var Piet farlig. Många ett mönsteranfall på från sidan var en oslagbar mål för Piet van Reenen.
UVV till Ajax
Piet van Reenen började sin fotbollskarriär i Utrecht UVV. Med klubben Piet spelade i den första klassen ett par gånger mot Ajax och Ajax föll ut eftersom han också gjorde mot Ajax. Det kommer att vara vägen Peter gjorde mål, varför Ajax att den föregående säsongen hade precis flytt nedflyttning, bad honom komma att förstärka Amsterdam rankas. Och så var det att Piet van Reenen sommaren 1929 överföring ansökt om flytten till Ajax.
AJAX-år av Piet
Den 15 September 1929 debuterade Piet van Reenen i det första laget i Ajax mot DFC. I hans första säsong firade han sin första divisionen mästerskapet med Ajax, och lagfarter var en missad efter henne. Men han gjorde sig känd som en riktig Papiss omedelbart sant. Under säsongen gjorde 1929-1930 Piet van Reenen inte mindre än 28 mål på 26 matcher. Under 1930-1931 säsongen, nådde med van Reenen Ajax göra vad de ville; den tredje titeln i sin historia. Piet spelade 23 av 26 matcher, men sköt 32 i det. Året därpå, Piet van Reenen visste förbättra ett tag. En jättestor 39 mål på 24 matcher. Därmed gav han Ajax under säsongen 1931-1932 förlängning av landtiteln. På grund av vissa ändringar i valet, Ajax gjorde sedan en mindre säsongen. Goaltjes-Piet var stickande på 23 mål. Men han hade bara 18 matcher efter behov. Året därpå var det dags igen för Ajax. Under säsongen 1933-1934 gjorde Piet 30 mål på bara 20 spelomgångar.
Under de kommande två säsongerna, Ajax hade den första titeln till PSV och Feyenoord sedan lämna. Piet dessa två säsonger gjorde 24 mål i 24 matcher och 25 mål i 22 matcher. Under säsongen 1936-1937 var Piet igen full av skarpa och gjorde det igen 30. 25 matcher han behövde och han tjänade en ligatitel igen med detta. En mindre säsong följer. DWS går med titeln på den första klass, lämnar Ajax kan inte köra de flesta för den nationella titeln.
Piet spelar bara 14 matcher och skjuta 16 inuti. Under säsongen tog 1938-1939 Piet van Reenen sin sista titel med Ajax. Rinus Bijl tar över från mål maskin i den här säsongen av Piet van Reenen, på 23 matcher fastnat på 13 mål, ett av Piet magra nummer. Efter den här säsongen började elände kriget. Mobiliseringen startades det finns ett behov tävling. Piet fortfarande gjorde åtta gånger på 10 matcher, men fotboll var bara inte vad det hade varit. Piet beslutade vid en ålder av 31 att sätta stopp för hans fotboll karriär. Ändå Piet kommer att presenteras i Ajax skjortan. Ajax ikapp med honom om 1941 för att lösa problemet pekade än vad som bildas.
Det var inte en framgång. Tekniken var fortfarande kvar, men noggrannheten var mindre. Hans felfri hat-trick mot DOS är hans sista riktigt stora trick som goaltjes Piet. År 1941-1942 spelade han sex matcher och gjorde fyra gånger. Säsongen som han spelade bara två gånger, och gjorde sitt sista mål för Ajax.

Piet van Reenen

Sammanfattning
  • Namn: Peter van Reenen
  • Födelsedatum: 17 Jan 1909
  • Födelseort: Utrecht
  • Spel för Ajax: 237
  • Mål för Ajax: 273
  • Första matchen för Ajax: 15 September 1929
  • Sista matchen för Ajax: 18 oktober 1942
  • Antal landslaget: 2
  • Avliden: 8 juni 1969
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha