Afrodite, den grekiska kärleksgudinnan

Afrodite, en av de stora gudinnor i den grekiska mytologin. Kärlekens gudinna, glädje, skönhet och fruktbarhet. Hon var gudinnan upprorisk, okuvliga även för Zeus. Afrodite gav hennes skönhet, hennes aldrig sinande strävan efter kärlek och passion sin egen plats bland gudarna. Men hon var mer än bara kärlekens gudinna, hon var beskyddare av sjömän, konst, litteratur, vetenskap, gudinna av krig och äktenskap.

Innehåll

 • En gudinna födelse
 • Afrodite och hennes föregångare
 • Afrodite, gudinna ??
 • Det ?? liv ?? en gudinna
 • Så många namn för en gudinna
 • Afrodite, relationer med gudar och dödliga
 • Liturgi för att hedra Aphrodite
 • Afrodite och Adonis
 • Afrodite och Paris
 • Den olympiska diva
 • Attribut och symboler på Aphrodite

En gudinna födelse

Det finns olika historier om födelsen av Afrodite. De skulle vara dotter till Zeus och Theia. Theia ses ibland som modergudinnan ?? ?? Gaia, fostra jord, men det är också möjligt den kvinnliga varianten av Zeus. I andra berättelser, är hon dotter till Uranus och Hemera. Ouranos är himlen, som Gaia är jorden, är Hemera gudinnan av dagen.
Den mest berömda berättelsen är hennes födelse från havet. Sonen av gudarna Kronos kastrerade sin far Uranus och kastade hans vitals ?? ?? i havet. Från stänk skummet föddes Afrodite, gudinnan som föddes ur skummet. Förmodligen var hon i Cypern på mark där kulten kring dess också den äldsta.
Astarte

Afrodite och hennes föregångare

Afrodite är den grekiska gudinnan Venus var hennes romerska motsvarande. Afrodite fortsatte traditionen av lite mer gammal kärlek gudinna. Astarte, den feniciska gudinnan av lust och kärlek som en av sina föregångare, men ibland är det som modergudinna ?? ?? överväger att göra dem närmare Hera. Från gamla Mesopotamien Ishtar, kärlekens gudinna, men också en gudinna av krig och förstörelse. Hennes huvudsakliga kultplats var Babylon. Slutligen Inanna, en Soemirische gudinna äktenskap, fertilitet, kön, krig och dood.De historier kring Afrodite, Astarte, Ishtar, Inanna, och några fler har stora likheter och teman ?? s.

Afrodite, gudinna ??

Afrodite är kärlekens gudinna, lust, passion och skönhet. Hon var särskilt häftig gudinna hudutslag, allomfattande kärlek. En av de vackraste gudinnor i den grekiska mytologin födde, Graces av både män och kvinnor. Men hon var mer än bara en kärlek gudinna. Eftersom de hålla i schack de krigiska Ares kände gudinna fred. Genom sitt förhållande till havet var hon beskyddare gudinna sjömän. De hade en inverkan på nästan alla områden i livet och naturen, gudinna av våren, blommor, konst, vetenskap och ungdomsarbete. Hennes stora styrka var hennes anställbarhet.

Det ?? liv ?? en gudinna

Afrodite föddes ur skummet av havet som en vuxen vacker kvinna. Hon blev århundraden musan av många konstnärer och exempel och beskyddare gudinna kvinnor runt om i världen. Afrodite hade ingen barndom eller ungdom och far "Zeus tänkte att kanske en lättnad att kvinnan han hade händerna fulla.
Hephaistos här som den romerska guden Vulcan Rubens
Afrodite gifte Hefaistos, gud av eld och metallslöjd. Det var förmodligen Zeus som stod på detta äktenskap. Afrodites hunger efter uppmärksamhet, tillbedjan och kärlek som de andra gudarna rastlös. Hon hade relationer med några till dem efteråt vänlig men mycket fast besluten att vända ryggen. Zeus ville ha fred på Olympus stoppa stridigheter och fejder. Hefaistos, som trogna slag Gud skulle vara den perfekta mannen för oroliga Afrodite. De fattiga Hefaistos var förmodligen hans fru men Afrodite inte förbli honom trogen. Hon hade affärer med både gudar och dödliga. Hefaistos var en av de fulaste gudar, troligen en son till Zeus, men han gjorde z ?? s bästa. Han gjorde vackra smycken till sin fru att hon ännu bättre, glömmer att de blev därmed ännu mer attraktivt för andra ?? ?? och de var alltid där.
Afrodite inte gillar den fula gud och hade många frågor som de egentligen inte hålls gömda från honom. Ares, krigsguden, var en av dess viktigaste och Hefaistos kunde inte tolerera. Han gjorde ett nät, en kraftfull magisk nät som han kastade två medan de var nakna i sin säng. Med bara gick till andra gudar som kunde skratta åt honom ensam. Det var i slutet av ett olyckligt äktenskap.

Så många namn för en gudinna

Afrodite hade många titlar. En viktigt det var Afrodite Urania, himlens drottning. Det är den kyska gudinna, som står för renhet och fertilitet. I denna egenskap var hon starkt förknippad med Venus Star, så romarna kallade sin Aphrodite ?? ?? Venus också. Mittemot Urania var Pandemos Afrodite, gudinnan av våren, men också gudinna mer fysisk kärlek. Det var gudinnan av folket ?? ?? med påkostade fester och berättelser om sina relationer med sina två stora kärlekar, Ares och Adonis.
Moira är hennes äldsta utseende, vissa till och med över Zeus. Moira när hon är tillbaka och den ansluter henne med de tre ödena, gudinnorna avgöra ödet för folket och i vissa berättelser mer kraftfulla än Zeus. Som Aphrodite Nymphia hon är gudinna äktenskap, Afrodite Areia visade sin obligation med krigsguden Ares och Aphrodite Euploia hon är gudinnan född av havet och därmed beskyddare gudinna sjömän. Aphrodite existerar inte, trots att hennes roller som Urania och Pandemos alltid varit den starkaste.

Afrodite, relationer med gudar och dödliga


Eros Som en sann kärlek gudinnan Afrodite hade många relationer och några barn föddes ur mycket av det. Med Ares hade hon fem barn, inklusive hennes Eros, den bevingade guden av kärlek, liten. Från hennes kort affär med Hermes föddes fattig Hermaphroditus. Rhodos och hennes barn var Herophilus i den andra stora guden Poseidon. Dionysos var far till Hymen och Priapus.
Det finns olika relationer med dödliga. Aeneas var hennes son från ett kort tillsammans med en dödlig. Denne son skulle bli farfar av den stora romerska riket. Särskilt i dess förhållande till barnet hon är orolig mamma, väktare och, i förekommande fall, frälsaren. Hennes relation med den dödliga Adonis väckte golgos.

Liturgi för att hedra Aphrodite

De äldsta templen stå på Cypern, ön där hon kom iland. Den antika gudinnan Astarte, den grekiska Afrodite. Templen var befolkade med konstnärer, sångare och mest sannolika prostituerade, men på denna sista diskussion. Särskilt våren festivalerna var populära, templen överöstes med blommor, frukter och djuroffer. Under de första åren kan även människooffer gjordes, men dessa var ganska snabbt ersättas av djur eller örter.

Afrodite och Adonis

Adonis var ett barn av ett incestuöst förhållande och togs upp av Afrodite, som var helt besatt av skönheten i pojken. Afrodite fick hjälp från gudinnan Persephone, gudinna i underjorden. Damerna var både förtjust i barn och fann att ansvaret delas svårt. På en dålig dag Persephone inte överlåta till Afrodites barn. Upprörda sprang Afrodite till Zeus och det slog fast att Adonis skulle vara fyra månader med Afrodite, fyra månader per år Persephone. Men övermodig Adonis dödad medan jakt och det verkar Persephone kommer att dra det längsta strået. Den sorgliga Aphrodite ringa igen om hjälp från Zeus, som beslutade att Adonis halvåret med Afrodite kan vara och den andra hälften i Hades från Persephone.
Stackars Paris mellan tre gudinnor av vårfest för att hedra Aphrodite också hänvisa till ankomsten av hennes älskade Adonis i början av våren.

Afrodite och Paris

Det var fest på Olympus! Äktenskapet mellan Peleus och Thetis genomfördes. Eris, gudinna oenighet var inte inbjuden till hennes stora missnöje. Arg hon kastade en gyllene äpple bland festprissar med texten "för mooiste". Hera, Afrodite och Athena dök omedelbart äpplet av säkra på deras skönhet. Zeus kallades in men han ville inte blanda sig i denna farliga kamp. Han skickade dem till kungens son Paris, som bara hade att avgöra vem som var den vackraste. Hera lovade honom rikedom, visdom Athena och Afrodite slutligen lovade honom den vackraste kvinnan på jorden, och hon sade till honom att han var den trevligaste mannen .. Afrodite vann och eftersom Troja var ett krig.

Den olympiska diva

Afrodite var den vackraste, mest otåliga och nyckfull gudinna på Olympus. Zeus bara kanske, hennes far, har ofta hjälpte henne ur elden, försöker få henne under kontroll och ens försöka tvinga henne till äktenskap. Afrodite ville villkorslös kärlek och uppmärksamhet, och det gjorde inte göra några eftergifter.
ZeusDe stackars Psyche, som hade oturen att hans ren bild väckte svartsjuka av en muttra gudinna. Eros var tvungen att låta henne bli kär i den fulaste mannen på jorden men tyvärr hit med en pil sin egen arm.
The King of Crete Minos gifte sig med den vackra Pasiphaë, dotter till solen Helios. Afrodite hatade Helios, därför att han hade svikit hennes affär med Ares. Hon lämnade den stackars Pasiphaë kär i en tjur, barnet som föddes ur detta förhållande, Minotauren. Minotauren var hälften människa, till hälften tjur. Kvinnorna på ön Lemnos upprörda gudinnan eftersom de vägrade att offra för att få henne. Afrodite lät alla kvinnor så hemskt stinker att varje människa flydde från ön. Hippolytos son till en Amazon drottningen hade lite intresse i den vackra Afrodite men för Artemis, gudinnan av jakten. Afrodite lät sin styvmor kär i honom och är därmed kunna föra en riktig familjetragedi i rörelse.

Attribut och symboler på Aphrodite

Svanen var en del av Apollo men också med Afrodite. Swans stod för skönhet, poesi och musik, allt som Afrodite också var ansluten. Rosen naturligtvis blomman förknippas med kärlek och som skulle ha uppstått från blodet av den vackra Adonis. Få en hjälm när hon skildras som Areia Afrodite, gudinnan av krig. Skalet eftersom det blåstes till Cypern. Spegel, skönhet kan inte vara där, men utan spegeln också tillhör historia Paris. Med en spegel visade Aphrodite Paris för att se hur bra han var. Apple eftersom det har alltid stått för fertilitet och kärlek. Det magiska cestusgordel som genererar kärlek. Slutligen myrra, var rökelse brännas som ett offer i ritualer kring vårens festivaler.
(0)
(0)
Nästa artikel Mejeri: Välj Tja!

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha