Aegon NV - Finansiella tjänster

Beret Geijer Februari 26, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Aegon bildades 1983 genom en sammanslagning mellan Ennia och AGO. Företaget fokuserar på livförsäkringar, pensioner och kapitalförvaltning.

Historia

De båda företagen var de direkta föregångare i Aegon, båda var resultatet av en rad fusioner. Den äldsta föregångare var AGO "The broderlig kärlek Fair. Detta var en kooperativ begravning försäkringsgivare ades i Haarlem 1759. Andra prekursorer av AGO inkluderade "Ömsesidigt livförsäkring Personlig assistans kallad" Allmänna Fries Funeral Fund Momento Mori ". AGO funnits sedan 1968.
Prekursorer av Ennia inkluderade "Eerste Nederlandsche Maatschappij på livet mot invaliditet och olycksfall", "Insurance Ny först holländsk" och "Life Insurance Company Nillmy. Ennia funnits sedan 1969 och var, till skillnad från AGO, ett börsnoterat företag.

Namn

Aegon är en förkortning av de viktigaste föregångarna till företaget: Vanliga använder frisiska, holländska Prime, Great Noordhollandsche, Olveh och Nillmij. Dessutom är Aegon ett latinskt namn. Valdes 1983 avsiktligt för denna latinska namn eftersom namnet på det nya försäkringsbolaget skulle ha internationell dragningskraft. Internationalisering var i själva verket en av de viktigaste anledningarna till AGO och Ennia beslutade om ett samgående. Aegon omedelbart efter sammanslagningen var det näst största försäkringsbolaget i Nederländerna.

Siffror

Under 2010 hade Aegon cirka 27 500 anställda. Nettovinst under det året 1,8 miljarder kronor. Företaget befinner sig i mer än 20 länder och sysselsätter cirka 40 miljoner kunder.

Produkter

Aegon har ett mycket brett utbud av finansiella produkter. Man kan spara upp till Aegon, investeringar, pension, kapitalförvaltning, bolån, sjukförsäkring, livförsäkring, skadeförsäkring och begravningsförsäkring. För olika målgrupper Aegon i Nederländerna har separata säljorganisationer:
  • AEGON Bank - för konsumenter
  • Corporate & Institutional Clients - för medelstora till stora företag
  • Intermediate - för professionella mellanhänder

Sport

Många holländska skridskoåkning framgångar har uppnåtts i skridskoåkning kostymer som hette Aegon. Från 1984 till 2010 Aegon nämligen sponsor av Royal Dutch Schaatbond.
Under 2008 Aegon blev huvudsponsor för AFC Ajax. Namnet på försäkringsbolaget kommer att vara åtminstone fram till 2015 är på skjortan av denna klubb. Som ett resultat av denna sponsring Aegon har också inrättat en särskild sparkonto för Ajax fans: Ajax Saving Private stil.

Investerings tv

På sajten kan man se Aegon Aegon Investment TV. Genom detta medium Aegon kommunicerar regelbundet sin syn på utvecklingen och trender på de finansiella marknaderna.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Grave beläggningar
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha