ADHD hyperaktivt beteende

En artikel om hyperaktiva beteende. Hitta informerad om vad som är ADHD? Var kommer namnet ifrån? Vad orsakar kan vara hyperaktiva beteende? Hur kan du reagerar, hur gör du här som en facilitator med det?

Vad är ADHD?

ADHD står för Attention Deficit Hyperactivity Disorder, eller Attention Deficit Disorder med hyperaktivitet. Lättare att komma ihåg är kanske All Day All Press. Denna term är inte helt rätt eftersom alla inte är hyperaktiva eller upptagen med ADHD! På engelska är en ofta om ADD, utan H, som ett sätt allt ADHD, dvs med och utan hyperaktivitet.

Var kommer namnet ifrån?

ADHD är det officiella namnet från en förteckning över sjukdomar och sjukdomar som fastställts av American Association of psykiatriker. Namnet på denna lista är diagnostiska Statistical Manual. Regelbundet granska detta, nu är det IV version med modifierad text som används: DSM-IV-TR. Även om amerikanerna har sammanställts av en, under tiden också kommer att använda denna lista i många andra länder, däribland Nederländerna. Det ligger i lådan för varje läkare, så att säga.

Oavsett orsakerna kan vara hyperaktiva beteende?

Ärftlig
Cirka 40% av barn med ADHD har en förälder med ADHD. Från tvillingstudier kan man dra slutsatsen att ungefär 50% av alla skillnader i hyperaktiva beteende, impulsivitet och koncentrationssvårigheter på grund av ärftliga faktorer. Biologiska föräldrar verkar också ha mycket fler funktioner än ADHD adoptivföräldrar. Familjestudier visar att 25% av familjemedlemmarna har en chans att få ADHD.
Neurobiologiska
En studie från National Institute of Mental Health "visar att sjukdomen är ett resultat av en kemisk obalans i, eller brist på vissa signalsubstanser, som hjälper till att reglera beteendet. Hos personer med ADHD har demonstrerats att mängden glukos som använder vissa delar av hjärnan är lägre än i hjärnan hos personer utan ADHD. Hos barn med ADHD funktion dopaminneuroner som överföringsmedel kan användas på fel sätt. Det är inte illa som en situation där barnet befinner sig i är inte alltför spännande och inte alltför komplicerat. Är det verkligen så, då ontremt barnet och finner det mindre sannolikt kontrollen tillbaka än andra barn.
 Näring
Så mycket är klart: ADHD är inte orsakas av dålig kost. Varför är näringsämnen påverkar vår kropp och utan tvekan vårt beteende. Det är känt som ger exponering för bly mellan 12 och 36 månader, kan skada hjärnvävnad och ADHD-symtom.

Hur kan du reagerar, hur gör du här som en facilitator med det?

Regler
 • Gör ett diagram som visar ljusa och tydliga regler för att hantera dessa regler konsekvent.
 • Kom överens om vad som händer i strid med reglerna.
 • Om det kommer att hitta förändringar i vardagen istället, som sedan meddela i god tid

Utbildning inlärningssituation
 • Se till att utrustningen fungerar väl och till fullo.
 • Ge ett jobb per sida. Ge korta uppdrag.
 • Akta dig också för fysisk aktivitet i läroplanen i.
 • Ge talande material med kontrasterande färger.
 • Använd olika metoder för att hålla uppmärksamheten.

Omgivning
 • Ge tillräckligt med utrymme för att flytta mellan tabeller eller grupper.
 • Placera barnet i ett fönster eller en dörr, men placera den i ditt område. På detta sätt barnet inte kommer att distraheras av vad som händer utanför eller som går. Dessutom kan du snabbt ta itu med barnet även utan hela klassen att upptäcka det.
 • Begränsa mängden ritningar och utskrifter i klassrummet och begränsa den till vissa områden eller delar av klassen. Eventuellt kan det också vara utanför klassrummet.

En hyperaktiv eller på mobilen barn i klassrummet kan vara en utmaning för läraren. Det kan vara en idé att tala med en kollega att barnet då och då i hans eller hennes grupp är tillåtet att köra med det
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha