ADHD

Varje barn har ibland svårt att få uppmärksamhet på att hålla eller inte fortfarande zittenl. Men i någon med ADHD dominerar bristen på concentratieen är impulsivitet och hyperaktivitet hos. Det är svårt att organisera det dagliga livet. Svårigheter med planering, dagliga kontakter, underhålla relationer. ADHD står för Attention Deficit Hyperactivity Disorder.

Symtom på ADHD

Någon kan ha ADHD när flera av följande symtom är fortsatt stark närvaro, vare sig hemma, i skolan och i sociala kontakter, såsom idrottsföreningar.
Uppmärksamhet och concentratieproblernen
En person med ADHD är lätt distraherad. Alla stimuli lät uppmärksamhet vandra, och han glömmer vad han gjorde.
Det är bra att notera att "koncentration", består av två delar. En första del är den del som ger försiktigt med ett verk får anställas. Den så kallade fokusera en andra del är graden av distraherbarhet.
Distraktion, som kan vara telefon, en katt i trädgården eller en klasskompis som giggling, men också fantasin och trodde. Därför han inte tar saker, han börjar varje tur till något annat och gör dig till en massa onödiga misstag. Har någon ADHD, då är det svårt att lyssna och komma ihåg saker, att göra andra människor känner svårt att få kontakt. Utnämningar glöms bort födelsedagar och tillhörigheter förlorade.
Hyperaktivitet eller hyperaktivitet
Små barn med ADHD vicka, vridning eller nervösa ständigt och alltid knacka fötterna på marken. De pratar mycket och mycket upptagen och kan ryckas. När mogna hyperaktivitet verkar ta ögat tenderar att minska. Men inuti ofta vuxna med ADHD känner ännu så rastlös som någonsin men oroligheterna har internerade det har blivit en spänning som är i kroppen, men kan styras. De har lärt sig en tendens att undertrycka motion. Har någon ADHD, sedan gå slappna moeilijk.Sommige föräldrar gör jämförelsen med en turn-up fjäder som slappnar långsamt.
Impulsivitet
Personer med ADHD agera innan de tänker. Gör saker utan att tänka på det och få rabatt på "farliga verksamheter. De attackerar människor i talet, flikar saker, är svaret innan frågan huruvida alla verka för utan att ha detta i åtanke.
Andra symptom
 • Våldsamma och oförutsägbara känslomässiga utbrott, såsom vredesutbrott och grät. Detta beror delvis på ADHD, dels av frustration eftersom många saker Lukken.Zie ODD sjukdom
 • Peste och mobbad i skolan.
 • Försök att skilja mellan huvud- och sidofrågor.
 • Kämpar för att klara sociala signaler.
 • Få har en känsla av tid och svårt att planera. Detta avspeglas bland annat i att vara för sent till möten och uppdrag som inte gjort i tid.
 • Tafatthet, woodenness; ofta faller och röra, orsakar skador uppstår.

Comorbid symptom
De huvudsakliga symptomen på ADHD förekommer i 50% av fallen som liknar de andra former av beteendestörningar såsom autism, Tourettes syndrom, bipolär sjukdom. ADHD är mer än hälften av de personer som är associerade med andra psykiska symtom som depression och ångest och tvångssyndrom. Hos ungdomar, kombinationen med inlärningssvårigheter såsom dyslexi, läs- blindhet, discalculie och aggressivt beteende ganska ofta. ADHD kan också vara associerade med att äta, spel, drog eller alkoholberoende.

Olika typer av ADHD

Ibland ADHD ?? re har stora problem med att hålla uppmärksamheten någonstans! men är inte hyperaktiva. Tvärtom förvånansvärt tyst, drömmande och passiv. Denna form av ADHD är också kallad ADD, kan Attention Deficit Disorder ADHD också manifesteras i stor impulsivitet och hyperaktivitet problem, utan uppmärksamhet.
Bakgrunder
ADHD uppstår från geboorte.Moeders det oftast talar om gråtande barn som var svårt att få sova. Vid början av biologiska faktorer spelar en viktig roll. Inte heller bör vi här faktorn arv inte glömma bort. Oftast är det så att när ett barn med ADD är också fadern eller modern ADHD.
Bearbeta information från omvärlden i hjärnan löper personer med ADHD annorlunda än hos personer utan ADHD. Vid början av detta är talang! Särskilt arv, är av stor betydelse: ADHD är vanligare i vissa familjer är Ibland kan sjukdomen vara ett resultat av en hjärnskada vid födseln av en infektion eller allvarlig skallskada.
Sociala faktorer kan göra ADHD reflekteras eller förvärras. Till exempel spänningar mellan föräldrar, en kaotisk uppväxt, mycket avvisande eller mobbning i skolan.
Creative
Personer med ADHD är sällan tråkigt och det finns alltid något på gång med dem. De kallas ofta energisk, entusiastisk och full av planer. Det är inte ovanligt att ADHD ?? ers framträdandet av kreativitet och kanalisera sin energi på teater, cabaret, musik eller konst.
Fokusering
Personer med ADHD kan ibland absorberas i spel eller TV. De är helt fokuserade och uppenbarligen omedveten om sin omgivning. Detta leder till allvarliga missförstånd.
Upprepade ljud
Någon med ADHD älskar repetitiva ljud, tänk på de ljud för spel eller nöjesparker. Alltid samma melodi ger igen säkerhet.

Hur vanligt är ADHD

Minst tre av hundra barn i Nederländerna Laddning av ADHD, en allvarligt. Dessa är några 40.000 barn mellan fem och fjorton år. I varje klass finns dock ett barn med ADHD. Klagomålen tar bort ungefär en tredjedel i Walk of år. Cirka 30-60% håller symptom som en vuxen. Dessa är i Nederländerna, ca 100 tusen vuxna.
Diagnosen ADHD är fyra gånger vanligare hos pojkar som i flickan frågade: Möjligen sjukdomen hos flickor redovisas långsammare än hos pojkar eftersom de har mer ADD: de är mindre aggressiva och hyperaktiva och därför är mindre benägna i trubbel.
ADHD drabbar många människor. Det är inte något att skämmas för eller att dölja. De har en hel del konflikter hemma och lärare i skolan. Många människor med ADHD Om du inte kan slutföra en utbildning. De har ofta svårt att hålla arbete eller relationer. De kommer till andra som hänsynslös och självcentrerad, eftersom de gör olämpliga kommentarer eller oavsiktligt inte uppfyller avtal. Adult ADHD grupp förändring ganska snabbt jobb eller starta olika saker som företagare. Men de aldrig göra någonting.
Många har prestationsångest, ?? känslan inte gör bra ?? och ?? t få gjort ?? samtidigt veta att de kan. De har också större risk för missbruk, trafikolyckor och köra dem att uppnå ökad risk för brottslighet. ADHD går sällan bort

Tips för personer med ADHD

 • Försök att lära sig att känna igen symptomen på ADHD. Detta hjälper dig att få en aning om vad effekt har ADHD påverkar ditt liv och att få grepp om.
 • Kom ihåg att du har en stark tendens att förlora din uppmärksamhet; Prova din arbetsplats eller studera detta på ett sådant sätt att du inte distraheras. Inga högljudda färger, företrädesvis ingen musik sätta allt du kan distrahera bort.
 • Prata med de viktigaste människorna omkring dig om din sjukdom så att de förstår och stöder er.
 • Ge en tydlig struktur i ditt schema. Varje dag samma vid samma tid är inte konstigt.
 • Sök vid behov professionell hjälp eller vägledning.

ADHD eller inte?

Fastställande av huruvida någon har ADHD eller inte är inte lätt. Skillnaden med normala, vid en ålder associerade problem och publik är svårt. Hos barn är det svårt att diagnostisera före sju års ålder som vanligt ontwikkleingen ADHD hos barn liknar ADHD-liknande symtom. Dessutom, en som ligger i kontakt med främlingar, såsom en socialarbetare, i första hand, uppträda lugnt och justeras. Situationen är så nytt och spännande att de kan följa med i diskussionen koncentrerades och kan göra uppdrag. Detta gör också diagnos. Om inte ADHD vid en ung ålder erkänns, är också svårt diagnostiseras i vuxen ålder. Ofta skapar alla typer av andra problem, som depression eller ångest, är orsaken efter alla dessa år svårt att räkna ut.
Diagnosen av
Det finns inget test för ADHD, diagnosen görs av en specialistläkare.
Det finns ett screeninginstrument för barn över sju år. Den vårdenhet kan erbjuda hjälp till föräldrar och lärare i grundskolan.
Även hos vuxna med ADHD ser för att diagnostisera beteende som barn. Nämligen ADHD sker innan det sjunde året. Berättelser om föräldrar, syskon och samarbetspartners är viktiga, eftersom någon med ADHD ofta själv har lite insikt i det egna bidraget till svårigheterna. Det är också ofta fysisk undersökning göras för att utesluta andra orsaker.

Terapi hjälper

Först behandling av ADHD består av psyko utbildning. Du lär dig vad ADHD är och hur du kan hantera det.
Hos barn med ADHD försök att modifiera beteende genom att lära föräldrarna på något sätt att ta itu med sina barn genom moder ledarutbildning eller gruppterapi. Kognitiv terapi och beteendeterapi kan vara något här. Möjligen sker i kombination med utbildning social kompetens och psykoterapi. Skolan är också ofta inblandade i behandlingen. Behandlingen kan kombineras med medicinering.
Vuxna har ofta utan framgång försökt att anpassa sina liv till sina hyperaktivitet och koncentrationssvårigheter. Behandling kan resultera i att minska symptomen på ADHD. Vuxna med ADHD och föräldrar till barn med ADHD kan ha en mycket mer stöd för kontakt med andra drabbade.
Läkemedel
Mediciner kan inte bota ADHD, men minska symptomen, de har oftast att användas i flera år. De vanligaste mediciner för ADHD är Ritalin och Concerta. Detta läkemedel bidrar till att mer än 70% av barn och vuxna med ADHD att minska ångest, impulsivitet och koncentrationsproblem. Det kan också minska humörsvängningar och aggressiva utbrott.

Information och hjälp

Om du känner igen dina frågor om dig själv eller någon annan i ditt område och några av de symptom som beskrivs, ska du göra klokt i att prata om detta med din husläkare eller någon från ungdoms Care Agency. För diagnos kan ungdomar hänvisas till deras GP eller psykiater. Som vuxen kan du remitteras till en psykisk hälsa institution psykisk hälsa, eftersom han RIAGG dig i grannskapet eller en egenföretagare psykolog, psykoterapeut eller psykiater.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha