Acorn Borer, curculio glandium

Beret Geijer Februari 27, 2016 Natur 26 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Acorn borr, curculio glandium eller Balaninus glandium är en vivel som är vanligt i ek. Larver av denna skalbagge livnär sig på innehållet i ekollon. Sannolikheten att ekollon gro framgångsrikt minskar denna. Under hösten gräva ekollon borrare sig i marken där de förpuppas. Under våren, de lägger ägg upp sig själva, ekollon. Att ekollon borrare är kan ses i tidiga fallna ollon och närvaron av ihåliga ollon.

Vetenskaplig klassificering

  • Kingdom: Animalia
  • Stam: Arthropoda
  • Klass: Insecta
  • Order: Coleoptera
  • Familj: Curculionidae
  • Kön: Curculio
  • Art: curculio glandium
  • Acorn borr kallas ibland Balaninus glandium.

Naming

Acorn borer borrar, som namnet antyder, ett hål i en ekollon. Här honan lägger sina ägg.

Vad är ekollon borr?

Ekollon är en borr vivel. Det finns totalt cirka 60.000 arter av vivel, kan några mycket mycket skada peka på. Acorn borrare är relativt ofarliga.
En ek mott

Utseendet

Acorn borrare är rödbrun eller grå färgade med bruna hår. Det är fyra till åtta millimeter lång. Liksom andra vivlar har också ekollon borr en mycket lång nos. När honan är samma längd som dess kropp, han är den manliga lite kortare. Acorn borr verkar ibland att glänsa. Detta beror på att hela kroppen är täckt med små reflekterande skalor.

Livet


En larv av en ek borr Honan av ollonet borren lägger sina ägg i en ung, omogen idiot. Hon gör detta genom att först göra ett hål. Ekollon är mycket näringsrik, så när äggen kläcks efter cirka två veckor, larver har tillräckligt att äta. Utvecklingen av ekollon störs, och ofta han faller av i förtid. När ekollon i höst från trädet, larver bar sin väg ut. De kryper under jorden för att förpuppas där. Ofta huvudborrar äter bara matkorgen i huvudet och inte grodden. Om detta är fallet, sedan från ollonet annan växt växa, ofta med hämmad tillväxt.

Vilka träd påverkas?

Acorn borr finns bara i ekollon. Han angriper inte mogna träd, och även de unga träden skonas. Endast frukterna påverkas och deras överlevnad är begränsad.
Ihåliga ollon mellan normala ollon, som ett resultat av angrepp av eikenbooders

Symptom

Acorn borrar orsakar inga symtom i träd. Om ekollon tillväxtborrar är aktiva, visas detta av ekollon som faller från träden i förtid. Även vissa ollon är ihåliga inuti.

Vad ska man göra?

Det finns ingen bot ekollon borrare. Varje år, en del av ekollon förlorade mot denna skalbagge. En stor del av de drabbade ekollon bakterier kan fortfarande, genom vilken ollonet borren är i allmänhet inte ses som ett stort problem.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha