Abort: radera samvetsklausul, en falsk debatt?

Abort: radera samvetsklausul, en falsk debatt?

En fem dagars internationella kvinnodagen, ett eventuellt avskaffande av den särskilda samvetsklausul till abort, som kan hävda gynekologer vägra att utföra aborter, reagerade läkarna. Rätt eller fel?

Eftersom delegationen för kvinnors rättigheter i nationalförsamlingen föreslagna, 18 Feb 2015, för att ta bort sju dagar avkylningsperiod som åläggs kvinnor som väljer abort, och i synnerhet samvetsklausul specifika för avbrottet frivillig graviditet väcker abort återigen debatten.

Rätt att vägra vård av personliga skäl

Den franska College of Gynekologer och obstetriker var först med att svara, som förklarar att det inte är möjligt, i alla fall, för att ta bort samvetsklausul läkare. Och han har rätt.

En generalklausul samvete för alla medicinska procedurer, vad de är, är i själva verket, som ingår i koden för folkhälsan.

"Utom i nödfall och när det inte uppfyller sina åtaganden gentemot mänskligheten, har en läkare rätt att vägra hans omsorg för yrkesmässiga eller personliga skäl. Om han befrias från sitt uppdrag, skall han informera patienten och sända till den läkare som utsetts av den användbar information för fortsatt vård ", säger artikeln.

Destigmatize abort

Förslaget har således inte påverka möjligheten för all sjukvårdspersonal att vägra att utföra en abort. Det syftar helt enkelt att eliminera denna andra "brandvägg".

Högsta rådet för jämställdhet mellan kvinnor och män välkomnas:

"Ta bort den dubbla samvetsklausul anges av Veil lag 40 år sedan inte ta bort möjligheten proffs inte att utföra handlingen men déstigmatise abort.

Det är därför svårt att förstå varför den nationella Order of Physicians i ett pressmeddelande i torsdags "motsätter sig avlägsnandet av samvete klausulen om abort."

(0)
(0)
Tidigare artikel Gran, Picea abies

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha