7 tips för att öka hans minne

7 tips för att öka hans minne

För att stimulera hjärnan och kampen mot minnesförlust det finns effektiva metoder för att genomföra i vårt dagliga liv.

"Älskling, och om vi gick tillbaka för att äta på den indiska restaurangen där vi hade varit där ett par månader sedan? Ja, du vet, en med gröna plattor, någonstans i den 19: e, jag vet inte vilken gata", om din dagliga ser mer och mer ut som detta, kan det vara dags att ta hand om ditt minne.

Det är biologiskt, hjärnans åldrande och minne vacklar med tiden, men de senaste vetenskapliga studier i ämnet visar att några ansträngningar för att återställa alla hans mentala kapacitet. Och om utöva ditt minne kommer inte att tillåta dig att koppla rätt nummer till varje avdelning, hittar du bilnycklarna lättare, vilket inte är dåligt ... more

Teknik # 1: stimulera hjärnan

Små dagliga övningar som att spela Sudoku kan bromsa nedgången i vår hjärna. Forskarna vet inte riktigt hur jag ska förklara denna mekanism, säger Health hemsida, men känner att stimulera aktiva grå anslutningar mellan synapser och ökar vårt minne. Många program eller webbplatser erbjuder denna typ av verksamhet. Enda problemet: att känna fördelarna, du måste träna varje dag, för livet.

Teknik # 2: välja god mat

Livsmedel rika på antioxidanter som frukt och grönsaker och omega 3, såsom havre, nötter och fet fisk och en kost låg i kött bidrar till att hålla hjärnan och i god form minne. Försök att undvika raffinerat socker och industriprodukter, som kan irritera hjärnan. Kosttillskott med vitamin B12 är också rekommenderas av Världshälso webbplats för att öka kognitiv funktion.

Teknik # 3: Fokus

En av de vanligaste orsakerna till vår minnesförlust är kopplat till en brist på uppmärksamhet. Att vilja göra tio saker samtidigt, glömma de mekaniska åtgärder. Studier har visat att det tar ungefär åtta sekunder till minnet för att fixa ett minne, är fokus viktigt att inte glömma där vi sätter glasögonen. En av de mest effektiva sätten att lösa detta reflex är att säga högt vad vi gör för att inte glömma. "Jag lägger min plånbok om upptagandet av möbler", "Jag betalar gasen räkningen," dessa få meningar vi kan spara tid och hindra oss från huvud tas.

Teknik # 4: Lär dig något nytt

Ett nytt språk, ett nytt instrument, en ny sport, ett nytt recept ... det är bra för arbetsminnet. Så tveka inte att inleda en verksamhet som alltid har gjort som du tycker är bra för hjärnan!

Teknik # 5: sova gott

Eftersom fler och fler franska människor tenderar att minska sin sovtid, har många studier visat att hjärnan behöver minst åtta timmar per natt att lagra minnen i långtidsminnet.

Försök att gå till sängs en halv timme tidigare med en bok och undvika att använda elektroniska apparater, inklusive blått ljus håller hjärnan alert. Öka sedan gradvis till de rekommenderade åtta timmars sömn.

Teknik # 6: Använd mnemonics

Tekniska Föreningen har redan visat sig. För att lagra namnet på en ny person du möter, försök att associera den med en person som har samma namn i din omgivning.

Hälso webbplats föreslår också med hjälp av akronymer att komma ihåg viktiga saker, som för ADMC årsdagen Mon Cheri eller ADO att köpa några Oranges.Même princip för tal, försök att gruppen bättre att hålla dem i minnet. Ett telefonnummer är lättare att komma ihåg än en lång serie.

Teknik # 7: sports

Du kommer att förstå bättre livsstil hjälper till att hålla hans hjärna, hans kropp och sund själ. Gör motion varje dag är en del av denna linje av goda råd. Fördelarna med allmän synpunkt, och i synnerhet för kognitiv aktivitet, är omedelbar.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha