7 skäl att återfukta dig regelbundet

7 skäl att återfukta dig regelbundet

Kroppen behöver särskilt vatten vid extrem värme, men också under hela året. Korrekt hydrering gynnar alla fysiska och psykiska hälsa.

 Innehållet i den här artikeln
  •  Halitosis
  •  Socker begäret
  •  Idrottsprestationer
  •  Torr hud
  •  Säker körning
  •  Trötthet och dåligt humör
  •  Förkylning

De första värmetoppar är tillbaka i Frankrike, och hälsomyndigheter har varit noga med att påminna om åtgärder för att skydda känsliga personer. Men det är viktigt att komma ihåg att uttorkning är till nackdel för någon organisation, när som helst på året.

Bara förlora 1,5% av vattnet som finns i vår kropp att känna uttorkad, sade den amerikanska webbplatsen Health. Här är några effekter som kroppen känns när det är brist på vatten.

Halitosis

Den dagliga kan ibland absorbera oss till en punkt där vi har glömt att ta pauser för att återfukta oss. Vid slutet av dagen, om du märker att din kollega vänder huvudet när du pratar med honom, fråga dig själv hur länge du inte har druckit ett glas vatten. När munnen torkas minskar saliv och bakterier prolifererar och orsakar dålig andedräkt.

Socker begäret

Dricksvatten regelbundet är viktigt att hålla linjen: uttorkning gör dig hungrig, särskilt sockerhaltiga livsmedel. Om du tränar utan att tillräckligt med vätska din kropp, du bränner kolhydrater snabbare än vanligt och du vill kasta på en chokladkaka så snart som möjligt.

Idrottsprestationer

Att vara uttorkad, även lite, kan påverka din fysiska aktivitet, säger Health webbplats. Ju mer du är brist på vatten, desto bättre prestandan vara dålig. För att undvika detta och hålla koll på din form, dricka före, under och efter träning.

Korrekt hydrering kan du också begränsa risken för muskelkramper.

Torr hud

Självklart, om du saknar vatten, kommer din hud vara den första att betala konsekvenserna. Glödande hud och frisk hud hydrerad är också bra på utsidan, med hjälp av krämer, insida, genom ett tillräckligt utbud av vatten.

Säker körning

Tänk på att alltid hålla en flaska vatten i bilen. Fastnat i timmar i en trafikstockning i solen är inte bara irriterande, men också mycket dåligt för ditt uppförande. Tillståndet för uttorkning är kopplad till en ökning med 50% av driv fel som kan leda till olyckor.

Trötthet och dåligt humör

15.30 Den kursändring troligen inte orsakas av matsmältningen, men av brist på vatten i kroppen. När du är uttorkad, blodtrycket sjunker, hjärtat slår snabbare, har blod problem strömmar till hjärnan och musklerna ... Resultat: trötthet, huvudvärk, sjukdomskänsla.

Dessa effekter kan också påverka ditt humör och koncentration. Prova att dricka ett glas vatten om du känner dig frustrerad, kan din kropp behöver bara vätskor.

Förkylning

Om du är en särskilt försiktig person, se till att konsumera tillräckligt med vatten under dagen. På frågan: kroppen begränsar intaget av vätskor på huden, som blir torrare och kallare. Bland annat hjälper vattnet att behålla värmen väl och reglera kroppstemperaturen.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha