6 nyckelfaktorer för en perfekt balans

Gustav Lindroth April 24, 2016 Miscellanea 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Sandra Ianculescu - En balanserad kost från närings synpunkt som omfattar alla livsmedelsgrupper, kan du ge hälsa och energi för att uppnå den nödvändiga balansen.

För en bra energinivå, humör och mental ton, de bästa livsmedel är de som stabiliserar nivån av socker i blodet, stimulerar produktionen av hormoner som ger känslan av välbefinnande, de innehåller mineraler, vitaminer och hälsosamma fetter, och återfukta.

1. Kolhydrater

De långsam frisättning kolhydrater är viktigt för att öka din energi och humör. De är den föredragna energikälla i kroppen och även öka serotoninnivåerna. Hemligheten är att undvika så mycket som möjligt koncentrerade sötsaker, snabbt ökande nivån av glukos i blodet och snabbt förbrukas, orsakar trötthet och allmän sjukdomskänsla. Istället, fullkorn som bröd med fiber, brunt ris, Fullkornspasta, förse kroppen med glukos som frigörs långsamt, att upprätthålla en stabil blodsockernivån och energi.

2. Oilseed

Oljeväxter som cashewnötter, mandlar och hasselnötter är källor till hälsosamma fetter, protein och magnesium, med en mycket viktig roll i metabolismen av kolhydrater till energi. Du kan också hitta magnesium i fullkorn, kli, baljväxter och gröna blad. En annan viktig mineral för din kropp är selen, som är i paranötter. De är ett element som förbättrar ditt humör och studier har visat ett direkt samband mellan selenbrist och allmän sjukdomskänsla. Detta mineral är också finns i kött, fisk och skaldjur, grönsaker och fullkornsprodukter.

3. magert kött

Magert kött som nötkött, fläskkött, kyckling och kalkon är de bästa källorna till kvalitet protein och aminosyror, såsom tyrosin.

Tyrosin ökar nivåerna av dopamin och noradrenalin, signalsubstanser i hjärnan som ökar fokus och koncentration. Dessutom köttet innehåller även vitamin B12, som har en roll i bildandet av blodkroppar, i syntesen av proteiner och nukleinsyror från kroppen och för god funktion av nervsystemet. Fet fisk som lax och makrill innehåller protein och omega-3 fleromättade fettsyror.

4. Folsyra

En annan näringsämne som ökar den mentala tonen folsyra, finns i gröna bladgrönsaker och citrusfrukter.

5. Fibrerna

Fiber har stabiliserande energi: långsam matsmältning, upprätthålla en känsla av mättnad och du har en långsam frisättning av energi hela dagen. Du kan öka fiberintaget genom att äta grönsaker och baljväxter, fullkorn bröd och spannmål, nötter.

6. Hydratisering

Ett annat sätt att hålla dig hydrerad och full av energi du konsumera livsmedel som innehåller en hög andel av vatten, mineraler och vitaminer, såsom färsk frukt och grönsaker, i säsong. Glöm inte 2-2,5 liter per dag som behövs för att din kropp!

  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Creative med vind ljus
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha