6 Kabbalah: Baal Shem Tov och Kabbalah

Efter jordbävningen i Safed var återupplivandet av judiskt liv till ett slut. Men litterära verk såsom Shulchan Aruch spridda över hela judiska världen. Samtidigt fanns det ganska ett gap mellan judiska forskare och obildade massorna. Baal Shem Tov gick fylla den luckan. Kabbalah spelat en viktig roll som är nödvändig för att tillkännage en tid präglad av Moshiach.

Kabbala var ursprungligen begränsad till en utvald grupp av forskare

Trots tillgängligheten till Kabbalah förblev bevaras för en liten elitgrupp. Det var också på grund av missbruk göras så att inneha Shabbetai Zvi som hävdade kabbalistiska krafter och förkunnade att han var Messias. Så småningom konverterade han till islam. Alltså de blev ännu mer övertygad om att Kabbalah bara av en liten grupp kunde studeras först hade tillräckliga kunskaper i Talmud.

Gapet mellan de lärda och okunniga

Det fanns en schism inom det judiska samfundet genom en serie förödande pogromer, spridning av judarna och andligt förfall. Du hade lärt och okunnigt. Den okunniga eller var fromma men var analfabeter. De var ständigt upptagen med dagliga överlevnad och kunde inte ägna sig åt Torah studie. Den judiska själen lidit under bördan av överlevnad. Judarna var "dum" och komma tillbaka, de hade salt lukt som gjorde deras själar vakna igen.

Liknelse

Den enda son av kungen var sjuk. Efter att ha hört många läkare kom med en märklig åtgärd. Det måste krossas en dyrbar pärla i juvelen i kronan av kungen och blandas med vatten. Skulle läka son. Kungen gjorde så, och helade sonen.
Sonen representerar det judiska folket och Toran pärla. Endast Torah kan röra själen. Pärla avlägsnades från ovan och göras till liten bit. Så kunde bota det judiska folket.

Baal Shem Tov

Av ovanstående skäl, sände Gud Baal Shem Tov till världen för att undervisa det judiska folket. Strax före döden av hans far sade att den lilla Israel ?? Var inte rädd för någon annan än Gud och älska din nästa Judisk kärlek med hela ditt hjärta ??.
Baal Shem Tov filosofi kallades därför Ahavat Yisrael.
Som fem-årig föräldralös, var Baal Shem Tov tas upp av Nistariem, som hjälpte dölja sina judiska bröder. Senare Baal Shem Tov ledare för denna grupp.
Han bodde i Mezibuz och var en stor vetenskapsman i alla de uppenbarade delarna av Torah. Runt honom att han samlat en grupp briljanta Torah forskare som han lärde hemligheter Torah. Han satte deras själar i brand. Samtidigt lärde han också vanliga människor och gav dem självförtroende. Han var också någon som kunde göra underverk och så var tusentals judar till honom. Det finns många historier om hans underverk kända. Han talade om Ahavat Yisrael och hur varje Judisk är en dyrbar Guds barn. Han betonade också god gärning och uppmuntrade alla att säga "Baruch Hashem.

Hasidism

Så småningom kom chassidic rörelsen. Lärdomarna av Baal Shem Tov huvudsakligen registrerats av Rabbi DovBer. Han följde Baal Shem Tov senare som ledare för Hasidim.

Baal Shem Tov träffade Messias i himlen

På Rosh Hashanah, använde Baal Shem Tov Kabbalah att höja sin själ till himlen. Här träffade han Messias. Baal Shem Tov frågade honom ?? När du kommer ??? Mashiach svarade ?? När din undervisning kommer att stor spridning ??. Detta gjorde Baal Shem Tov insåg att det var dags att fylla världen med den mystiska traditionen. Kabbalah är skyldig att meddela en tid präglad av Moshiach.
I detta ögonblick i historien gudomliga tillstånd gavs för uppenbarelsen av Kabbalah kraftigt. Det fanns två skäl till detta:
 • Till de judiska massorna att vakna.
 • För att förbereda världen för ankomsten av Moshiach.

 • Baal Shem Tov och Maggid startade denna process. Rabbi Schneur Zalman skulle fortsätta med sin Chabad rörelsen.
  (0)
  (0)
  Tidigare artikel Facebook kränker integritet
  Nästa artikel Review TV-serie Jericho

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha