5 naturläkemedel för torr hud

Eber Åhlund Februari 22, 2016 Miscellanea 102 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Om du har torr hud, så finns det en hel del krämer, tonika, rengöringsmedel och ansiktsmasker på marknaden som du kan prova. Kom dock ihåg att det finns också en hel del naturläkemedel och metoder för att bekämpa torr hud. Den stora fördelen med detta är att sådana lösningar tenderar att vara en hel del billigare. Du också behöver inte alltid gå till affären. Därför under 5 populära naturläkemedel för torr hud!

1: Se till att rätt luftfuktighet

Om du lider av torr hud, ser du smörja lösningen särskilt troligt i vissa goo på ditt ansikte. Men kom ihåg att luften du befinner dig i ett stort inflytande på tillståndet i huden. Till exempel orsakar kalla vädret i kombination med låg luftfuktighet snart att huden torkar ut helt. Ett enkelt sätt att öka luftfuktigheten i ditt livsmiljö är en behållare sätta vatten i kylaren. Det finns också särskilda reservoarer för att uppmuntra fuktigheten finns i butiker som du enkelt kan hänga på uppvärmningen.

2: Olivolja

Olivolja kan göra underverk för torr hud. Nämligen olivolja innehåller en hel del användbara antioxidanter och nyttiga fetter varhelst huden kan dra nytta av. Badda lite olivolja på huden och sedan tillämpa någon fuktighetskräm till. Observera att olivolja är relativt tung och därför lika bra för alla att använda på huden i ansiktet. Prova det så noga. Känns det inte trevligt att ditt ansikte, sedan olja kan fortfarande tjäna, till exempel huden på armbågarna göra lite mindre torr.

3: grekisk yoghurt

Grekisk yoghurt rengör huden och har en mycket mild exfolierande åtgärder. Peeling innebär att de övre hudceller avlägsnas och det finns därför ett nytt lager av hud visas. Den nya huden är oftast mjukare och mycket mindre torr. Med hjälp av yoghurt du kan ta bort torr hud så i en mycket mild sätt. Skrubba huden med grekisk yoghurt är perfekt för mycket torr hud eftersom det är en mycket mildare än att använda en skrubb.

4: Honung fungerar bra för torra läppar

Gör kvällen lite honung på läpparna, och med lite tur du står upp på morgonen med härliga mjuka läppar. Du kan också använda honung för att bekämpa torr hud på hälarna och armbågar. För fler tips om torra läppar förebygga och behandla artikeln trasiga läppar.

5: Avocado mask

En avokado mask är mycket lätt att göra och fungerar bra för torr hud. Helt enkelt ta en avokado och mosa köttet av avokado till en pasta. Dela upp avokado sedan på ditt ansikte och låt det sitta i 15 till 20 minuter. Skölj ansiktet med varmt vatten och stänger av behandlingen genom att tvätta ansiktet med kallt vatten.

Har du provat någon av dessa naturliga botemedel för torr hud och vilka är dina erfarenheter? Ytterligare tips för att behandla torr hud är också välkomna. Lämna en kommentar nedan!

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Lorens Lundell
  Like 5   Dislike 1

I fallet med grekisk yoghurt ... Du sedan enkelt applicera ett tunt lager och låt torka? Och sedan off "exfolierar"? Mycket fin denna webbplats, glad att jag träffade honom. Från och med mina bokmärken!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha