5 misstänkta fall av polio i Kalifornien


Fem barn i Kalifornien blev misstänkt fall av polio.
I själva verket verkar det som små har drabbats av en infektion av viralt ursprung.

En av de mest intressanta är att de unga patienter som drabbats är geografiskt avlägsen och detta skulle lämna förutse att det finns fler utbrott.

"Återhämtningen av patienterna var marginell", säger Emmanuelle Waubant, professor i neurologi och pediatrik vid UCSF, "i värsta fall, fanns det ingen återhämtning."

Läkaren och hans kollegor kommer att rapportera om fall i fråga, till mötet för American Academy of Neurology i Philadelphia hållas i april nästa år.

Waubant som driver en barnklinik för patienter med multipel skleros, sade att han är mycket intresserad av frågan efter ett möte med ett barn som plötsligt lämnade förlamad.

"Han var immun mot polio och vi visste att det inte kunde vara denna sjukdom," sade experten.

Men ärendet har föranlett läkare och team av experter för att utreda.
Och så beslutade läkarna att visa en stor databas, Kaliforniens Neurologisk test- och övervakningsprogram för att se om problemet och fallet var större. Från forskningen framkom fem fall av barn, alla kommer från San Francisco Bay Area, som hade rapporterat en oförklarlig förlamning.

Endast två av de fem barn testade positivt all'enterovirus 68 som tidigare hade satts i samband med symtom på polio.
Viruset i fråga, förklarar läkaren, "är en ovanlig form av enterovirus mycket vanlig orsak mellan 10 miljoner och 15 miljoner infektioner i USA varje år, enligt uppgifter från Centers for Disease Control and Prevention. Som händer i polio infektion, gör de flesta fall av enterovirus producerar inte symptom, men ibland bara en mild sjukdom medan vissa omständigheter kan bli fruktansvärt serien ".
Infektioner av polio en gång förlamad upp till 20.000 personer per år i USA, särskilt barn, tills de gått in ett vaccin som utrotat sjukdomen i USA och på andra håll.

"Det är oklart varför det har förekommit sådana fall, och framför allt vet vi inte om det kommer att uppleva mer", säger Dr Waubant, "virus kommer och går, ibland cirkulera brett och sedan försvinner. Liknande utbrott har rapporterats bland barn i Asien och Australien.

Läkaren underströk också vikten av att läkare och människor i allmänhet är medvetna om denna infektion som kan ge liknande symptom som polio.
"Tanken är då att presentera resultatet, det medicinska samfundet att öka medvetenheten."

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha