4 bibliska historien: Babels torn

Babels torn är känd för den förvirring som orsakar det så småningom. De män bygga ett torn för att känna lika med Gud. Gud straffar arrogansen av och människor som lever tillsammans tills dess spridda över hela jorden. Men efter detta straff folket kommer att förbli inloggad på fel väg. De tjänar Nimrod, sonson till Ham, som gud. Det brinner bara en stjärna vid horisonten under denna mörka period.

Babels torn

Män s Conceit
I slutet av Pelegs liv, händer något som förändrar det sociala livet för alla människor på jorden.
Efter syndafloden, börjar mannen att föröka sig och befolka jorden. De talar ett språk och förstå varandra. De generationer före syndafloden är bara intresserade av sig själva; de tror att de är övermänniskor och leva för sig själva; de använder våld och våld mot sina svagare grannländer, där de betalar ingen uppmärksamhet till lagar och förordningar. Den nya mänskligheten är annorlunda. De betonar motsatsen. Individen existerar inte; Han existerar endast som en del av samhället och han har sina egna intressen som omfattas av dem i gruppen. Skulle de har varit begränsade till denna sociala liv, då skulle allt ha gått bra. Men de överdriver. Den enorma makt som kommer från deras organisation och välvilja gör dem stolt. Så stolt över att de vänder sig mot Gud.
De bestämmer sig för att bygga ett torn för att nå himlen. De vill vara lika med Gud och samtidigt hålla ihop. Babels torn kommer att byggas i dalen delstaten Shinear.
Deras straff
Gud bestämmer sig för att förstöra deras arrogans genom deras förmåga att förstå omintetgöra varandra. Han förvirrar människor genom att dela in dem i 70 olika nationer och stammar, var och en med sitt eget språk.
När detta inträffar bör Tower of projektet överges. De olika grupperna att migrera i olika riktningar och sätta sig på alla delar av världen. Tornet självt är delvis bränt och delvis sväljas av jorden.
Nimrod
Men även denna tunga straff ger folk tillbaka till Gud. Under perioden Nimrod, sonson till Ham, är ondska av folket stiger kraftigt. Nimrod ärvde kläder av Adam, gjorda från huden av ormen i Edens lustgård, och han är oslagbar. Alla djur i världen känner igen honom och lyda kungar styre. Han förklarar sig Gud och bilder av hans ansikte som ska visas över hela landet. Människor behöver för att tjäna honom och föra honom offer.
Det är i denna tid av avgudadyrkan som en ny stjärna vid horisonten - den enda lysande stjärnan i den mörka himlen.

Sammanfattning - frågor

Att själv kontrollera om du har förstått texterna är några frågor här. Svaren kan hittas i texten ovan.
 • Varför bygger vi Babels torn?
 • Hur många språk talar till folket efter syndafloden?
 • Vad är skillnaden mellan generation före och efter syndafloden?
 • Vad Gud att förstöra Babels torn och arrogans folket?
 • Vad är Babylon?
 • Vad förklarar Nimrod själv?
 • (0)
  (0)
  Tidigare artikel The Prodigy

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha