3D CAD-program Works

3D CAD-program Solidworks har några användbara funktioner och möjligheter, såsom Product Data Management, ett förvaltningsbolag översyn. Solidworks Explorer kan du utföra ett antal användbara uppgifter och funktioner för att upprätthålla 3D-filer och databaser. Dessutom kan du använda Photoview360 fotoprealistische skapa 3D-bilder av dina produkter. Solidworks är att köpa via följande återsäljare: CAD2M, CADMES och designlösningar.

3D CAD-program

3D CAD-program ?? s används i allt fler företag. Att bygga en 3D-miljö kräver ett annat sätt att arbeta för tillverkaren än konstruera 2D. När bytte, det finns inte många tillverkare som vill återgå till det gamla systemet. En av de mest kända 3D CAD-paket Works utvecklats av Dassault Systemes Works Corp. Även vid yrkeshögskolorna 3D CAD-ritning allt hör till standardlådor. Ett annat paket är Inventor.

Skillnad 3D och 2D ritningspaket

Det finns ett antal likheter mellan 2D och 3D CAD-program ?? s. Först, de arbetar båda på en dator. För det andra är det ofta det yttersta målet för en tryckt arbete drar ut all information i syfte att tillverka produkten på den. Således, till exempel sågat material eller svetsas till varandra eller finns på hur produkten ska sättas ihop. Detta kan åstadkommas med både en 2D cadprogramma, som AutoCAD, som i en 3D CAD-program, såsom Solidworks. Men den stora skillnaden är hur du kommer till dessa ritningar.
I 2D-program ?? s skapar du en 2D-modell utrymme där du kommer att dra din produkt baserad på framsidan, sidan, övre och nedre vyer. Ofta en börjar med den främre vyn. Del linjer som är placerade i fronten, du ritar en heldragen linje medan allt bakom sig och inte omedelbart synlig igen med en streckad linje.

Solid

Solidworks är en 3D CAD-program avsett för produkter som relativt lätt att utveckla datorn i 3D. Tillverkaren ser som han får arbeta verkar mer och mer av produkten på dess skärm. Detta ger honom bl.a. förmågan att göra direkta stora och små förändringar.
De tre viktigaste frågorna inom programmet; del, montering och teckning.
De aktuella versionerna av Solidworks visar många likheter med fönster och t.ex. Word och Excel. Tänk på layouten av funktionstangenterna och användningen av musen. Solid innehåller ett antal omfattande och klara handledning som ger mycket förklaring om driften av ritningen.

Den del för montering och ritning

Del
Den delen är den grundläggande delen av designen paketet. De är byggstenarna i större ?? s montering eller en del är en fristående produkt, såsom en mugg eller skiftnyckel. Ett exempel på en del i ett aggregat är exempelvis vindrutan på en bil. Vindrutan består vanligen av en glasbit, och tillsammans med alla andra delar av bilen bilen.
Aggregatet
Ett aggregat är en filtyp som tillåter dig att skapa kompositioner. Kompositioner består av sammanfogningen av delar, och andra föreningar till en stor och komplex maskin eller produkt.
Ritningen
Ritningarna är filerna i Solidworks där du 3D-modellen i 2D visningar bildskärmar med all teknisk information där som storlekar, toleranser, svetsning och liknande. Dessa är oftast tryckt på arbetsplatsen så att de kan börja arbeta.

Product Data Management, PDM

PDM står för Product Data Management. Det är i 90-talet som skapats för företag att bättre klara av hantering och delning och revisionshantering. Numera kan man inkludera också utbyta data med att fånga eller arbetssätt med andra affärssystem. När du arbetar med fyra eller flera datorer, kan du inte göra utan PDM. En av de viktigaste principerna för driften av PDM är att du som användarfiler som du för närvarande kommer att arbeta, till exempel, en typ av maskin, som påstår sig dig. På så sätt är du fri att redigera dem och anpassa sig. Medan andra användare får ett meddelande när de vill arbeta med denna produkt. Detta meddelande innebär att de kan se filerna och använda till exempel i en komposition, men de vet att det inte är de senaste versionerna. Först när du som användare är klar och filerna kan frigöra andra anspråk på dem eller låta dem dejta upp i sina kompositioner. På detta sätt alla är alltid arbetar med de senaste versionerna och det finns minsta risken för konstruktionsfel.

Solidworks Explorer

Solidworks Explorer är ett program som låter dig utföra ett antal användbara funktioner och funktioner som hjälper dig att behålla 3D-filer och databas. Det är särskilt användbart för användare som inte använder PDM.
Byt namn på funktion
Till exempel finns det rename funktionen. Med den här funktionen kan du byta namn på en befintlig 3D-del eller montering. Solidworks Explorer första skannar igenom alla dina filer, montering ?? s och liknande se var filen används. Nästa, ändra namn och Solidworks Explorer ser till att alla referenser och länkar till och från filer med hjälp av just den delen med förändring. Detta faktum är mycket viktigt i Solid Works. Du kan inte precis som i Windows klippa och klistra in en fil till en annan mapp!
Pack & Go-funktion
Dessutom är Pack & Go-funktionen ganska trevligt. Detta gör att du en chans att göra ett separat porträtt kopia av en mycket stor sammansättning. Kopiera och byta namn på varje komponent som används Solidworks Explorer men behåller alla relationer och referenser. Detta gör att du enkelt exempel på en befintlig maskin för att göra en kopia för att sedan föra alla typer av förändringar av det utan att behöva oroa sig för den tidigare situationen kan inte skapa eller att det kommer även att gå förlorade. Även du kan spara kopian som en zip-fil som instans till en annan Solidworks användare kan skickas.
Ersätt funktion
Den sista praktisk funktion är att ersätta funktionen. Med detta kan du byta ut delar av en komposition för andra komponenter utan att behöva öppna kompositionen i Solidworks.

Photoview360

Photoview 360 är ett fristående program som är en del av Solidworks. Den är speciellt utformad för dina 3D-produkter för att skapa fotorealistiska bilder. 3D-modellen är laddad och sedan har en möjlighet att exempelvis en hemmiljö eller bakgrundsbild att lägga till, för att minska exponeringen för vissa områden för att möjliggöra ytterligare reflektion och liknande. På så sätt kan du innan du gjort produkten skapa en realistisk bild till exempel broschyr ändamål eller under en presentation för att få ett projekt eller order.

Åter säljare

Solid är inte bara för försäljning i en butik. Solidworks säljs endast nämligen tillhandahålls och stöds av specialiserade återsäljare. I Nederländerna för tredje parter, nämligen: CAD2M, CADMES och designlösningar. I teorin kan man säga att de är alla exakt samma tre huvudsakliga produktförsäljning nämligen 3D CAD-program Solidworks. Men i praktiken, att stödja frågor som: tillgängligheten till helpdesk, hjälp med installation, gå kurser och naturligtvis den goda personliga känsla av att du vill ha som kund hos ett av de tre kan bestämma att re-seller du väljer.

Solidworks fri rättegång?

Det är möjligt att använda Solidworks gratis, men bara för personligt pedagogisk användning.
Alla filer som skapats i denna fria versionen inkluderar ett slags pedagogisk vattenstämpel. Detta kan aldrig mer tas bort.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha