3 tips för en sund del av marker

Pommes frites fortfarande bland de mest populära snacks i Nederländerna och Belgien. Eftersom chips är så populära är det mycket skrivet om. Tyvärr finns det cirkulerar många myter och osanningar om frites. Så här tre tips för att göra dina pommes frites verkligen friskare ...

1. Förkokt pommes frites är inte bara potatis

På en populär holländsk viktminskning webbplats är att ha följande lydelse: "Frysta Fries är inget annat än frysta potatisremsor" Detta är helt felaktigt.. Förstekta frites verkligen förstekta; de är vid en låg temperatur för tillagas i oljan. Detta innebär att en påse av förgräddade pommes frites inte bara potatis, men innehåller också olja.

Dessutom finns alla typer av ingredienser för bakade frysta frites tillsatta för att göra frites krispigare och godare. Exempel är glukossirap, modifierad stärkelse, rismjöl, dextrin, hävningsmedel och förtjockningsmedel. Förstekta frites är därför inte alls lika friska som "vanliga" potatis.

2. Ugn Fries?

Arbetet fortfarande hävdade att pommes frites är mycket friskare än "vanliga" pommes frites. Detta är felaktiga, de ger bara färre kalorier än andra potatisprodukter. Dessutom gäller samma som för alla frysta frites: det är alla till och de redan stekt en gång! Ugn Fries heller aldrig smakar likadant som stekt marker. Detta beror på att "baka" smaken av potatisen förändrar intensiv.

Om du frites verkligen gillar det, sedan ta enstaka liten servering av färska stekt frites. Nämligen färska frites inte stekt och friterad så ofta som ugnen marker! Dessutom du verkligen uppfylla din önskan om en del av marker. Om du äter ohälsosamt ändå, skulle du bättre verkligen njuta av det. Sedan kan du vila en stund åtminstone mot den igen.

3. Stek inte för bakning

Det mest hälsosamma sättet att steka är små delar av rå klyftpotatis i solrosolja på +/- 170-180 grader Celsius på en gång kokta stekning. Nackdelen är att det finns mindre fukt försvinner från markerna, vilket gör dem mindre krispigt än stekt marker. De är dock fortfarande mycket crispier än ugn frites! Fördelen är att de inte är dubbelt smutta olja.

Dela din åsikt nedan frites och förlora ... Handlingsplan med färska marker läckra!

(0)
(0)

Kommentarer - 8

Olja och fett tyvärr sitter orättvist i tabun. Fatburners mager och fettfri mat dödar! Migrän och beslag som du kan få med någon olja att äta mer. Även för gallblåsan bör inta olja. Den galuitstoot rengöra din lever och har mindre chans att gallsten. Jag talar om ansvariga eller vegetabilisk olja. Där kan du också mycket väl göra majonnäs. Och i.d.d. som står ovan; ugn frites, är det så mycket händer och det tillade att de kemiska frites snarare kallas.

"Om du steker gillar verkligen det, sedan ta enstaka liten servering av färska stekt frites. Nämligen färska frites inte stekt och friterad så ofta som ugnen marker! "Vad är det för dumheter? Ugn Fries är 1x stekt. Färska frites är stekt 2x, 1x och 1x för att baka att baka.

Mitt tips är; färskt styckat frites för matlagning i mikrovågsugn! Franska fry skärning, god tvättning för att avlägsna stärkelsen, och därefter i mikrovågsuppvärmning under ca 10 minuter vid den högsta inställningen. På detta sätt frites kokas inuti redan gör dem lite mer fett suga i fietpan. Dessutom gör du dem utan att baka ut för ett ögonblick knaprig skorpa.

Pommes frites eller bakad för! Du kan laga pommes frites på alla sätt och han kommer alltid att vara ätbara, men kloka mormor är fortfarande bäst! Så två gånger bakning. Första gången vid 160 ° C för att avlägsna bulken av vatten och oxalsyra. Mellan den första och den andra gången för att svalna, mycket viktigt! Den andra gången på 180 ° C till mycket snabbt få en knaprig skorpa utan mycket absorption av olja och behålla fukten i flisen så att han fortfarande är inte svårt. Annat sätt tillagade pommes frites ska du inte berömma mig. Bah! BBC

Tyvärr han uttryckte det ner fel. Tefal Actifry Family pan, kan du baka färskt frites, även utan olja.

Om du verkligen vill äta pommes frites FRISKARE, med super låg fetthalt ... Köp ekologisk potatis där och sänka dina pommes frites från. Detta görs i Actifry ris med lite olja. Mer hälsosam tips bok: En sund eater må bättre.

Vi bakar steker i Tefal Actifry, själv skalar potatis, tärnade eller kilar, 1 tsk olivolja och dess läckra frites och ... mycket sparsam!

Jag steker mina marker i kokosolja. Inte billig, men trevlig och enligt uppgift mycket friskare. Så jag köper inte frysta frites, men om "färska" färdigskurna frites från kylen, potatis, eller vi göra oss frites potatis. Köpet av kokosolja / fiskolja är ganska rejäl, men du kan göra det mycket längre än vanlig matolja, om du filtrerar den regelbundet.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också