200-årsjubileum Kingdom

Lördag, 30 November, 2013 Konungariket Nederländerna var 200 år. Jubileet firades på lämpligt sätt.

Historia

Sedan slutet av 16-talet Nederländerna var en republik med suveräna län. I november 1813 mer än 200 år sedan, fick Nederländerna äntligen sin självständighet tillbaka igen, efter en lång period av dominans av den franska kejsaren Napoleon. Grunden för den holländska kungariket och utveckling lades till ett demokratiskt system under åren 1813 till 1815. År 1813 den franska ockupationen av Napoleon slutade. William I, Prince av apelsinen, återvände 1815 till Nederländerna. Men han var först i september 1815 med stort intresse och glädje, krönt i Bryssel till kung William. Under de 200 år som följde, Konungariket Nederländerna uppnått en hel del när det gäller oberoende. Nederländerna detta har haft en hel del hjälp från England, bland annat. Den oberoende ställning Konungariket Nederländerna återigen in av Wienkongressen 1815.
Det demokratiska systemet har utvecklats snabbt under dessa 200 år. Nederländerna, medborgarna har individuella rättigheter och friheter, det finns en stabil regering och uppmuntrade aktivt medborgarskap. Under de senaste åren har också arbetat hårt när det gäller internationell inriktning och samarbete. Ett exempel är de projekt på temat stoppa CO2-utsläppen och bekämpa effekterna av den globala uppvärmningen.

Nationella fest

Lanseringen av firandet för att markera 200-årsdagen av Konungariket Nederländerna gavs på lördag, 30 november 2013. Firandet var ett lämpligt tillfälle att reflektera tillsammans på gemensamma förflutna, nutid och framtid nederländska medborgare. Återspeglades också på det faktum att alla invånare i Konungariket är bundna av en demokrati med lika rättigheter och skyldigheter för alla. Den nationella kommittén 200 år rike organiserade sex nationella evenemang för att fira händelsen tillsammans. Den sista händelsen i firandet är planerad till September 26, 2015.

Kungafamiljen

Den kungliga familjen fick den November 30, 2013 njuta av ett organiserat program. Dagen började för King Willem-Alexander och drottning Maxima med ett besök i den mock historiska landning av William I på Scheveningen 1813. På eftermiddagen hittade i början av firandet ägde rum i Riddarsalen i Haag. Både Willem-Alexander och Maxima som prinsessan Beatrix deltog i firandet. Kvällen var fylld med en rik konsert i Circus. Staten Concert deltog även följande medlemmar av den kungliga familjen: Princess Beatrix, Prins Jaime, prinsessan Viktoria, Prinsessan Christina, Prins Maurits och prinsessan Marilene, Prins Constantijn, prinsessan Laurentien, Princess Aimée, prins Carlos, Princess Annemarie, prinsessan Margarita och Tjalling Cate.

Minnesmynt

På grund av 200-årsdagen av Konungariket Nederländerna, KNM, Royal Dutch Mint i Utrecht fick äran att slå en speciell 2-euromynt. Allt detta har på uppdrag av Finansdepartementet. Peter Hein Donner, vice ordförande i Statsrådet kunde slå mynt med egen hand, under vakande öga värd Frans Weekers, Financial Secretary, och Maarten Brouwer, riks den KNM. Den KNM har 3,5 miljoner mynt i omlopp.
Myntet har utformats på ett sådant sätt att dessa delar av de sju statschefer, under de första 200 åren av vårt rike innehåller. Inför alla sju furstar att erkänna tillbaka i bilden på myntet. Myntet har en linje som börjar vid kung Vilhelm I och slutar vid King William Alexander. Detta är den första officiellt tryckta valuta i vilken huvudet av konungen Willem-Alexander avbildas.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha