1920 VS 2013: Till varje hans era tips för att gå ner i vikt


Publicerad i det första numret av tidningen Readers Digest "Hur man justerar vikten" är artikeln full av råd förvånansvärt framsynta, tillsammans med andra, men dessa är oundvikligen föråldrade. Här är några grundläggande lektioner om viktminskning som kan vara fortfarande gäller, eller ses över i enlighet med vår tid.

Vad säger 20-talet
"Alla har en idealvikt som är helt lätt att ta sig till och ännu enklare att underhålla."

Uppdatering av 2013: Begreppet "set point" är fortfarande vetenskapligt giltig, säger Dr David Katz, regissör och grundare av Yale University Prevention Research Center. Det finns en rad av normal vikt för varje organ, bygger delvis på gener och dels på vikten fastställts under barndomen, men denna uppsättning punkt varierar beroende på din livsstil och miljö. Till exempel är mer rörelse och mer muskelmassa görs, desto lägre är mängden kroppsfett, liksom jämviktspunkten. Dessutom är det inte ens nödvändigtvis lätt att underhålla sin idealvikt, lägger noteringen nutritionist Dr Keri Glassman, författare till boken "The New You", som avfolkas i USA. Tillgången på färdigmat, de stora portionsstorlekarna, många timmars arbete, brist på sömn och ökad stress, har bidragit till viktökning, säger Dr Glassman.

Vad säger 20-talet
"Fetma är mycket vanligare än undervikt och är vanligast bland äldre personer."

Uppdatering 2013: experter har noterat att den första delen är förvisso fortfarande sant, men betonade också att den senaste tidens vetenskapliga frågor den andra delen av detta råd; dödligheten är högre bland människor i medelåldern och äldre som tenderar att vara underviktig, möjligen på grund av kronisk sjukdom, dålig kost och social isolering. Alla dessa faktorer tenderar att orsaka viktminskning, snarare än ökningen.

Vad säger 20-talet
"Den portly personen måste lära sig att hans fiender är socker, bröd, flingor, desserter, smör, grädde, olivolja, bacon, kakao och rika såser. Bland hans bästa vänner är magert kött, frukt och osötad gröna livsmedel ".

Uppdatering 2013: Dr. Samantha Heller, klinisk koordinator nutrition vid Centrum för Cancer Care på Griffin Hospital, säger informationen fortfarande är korrekt. Vissa undantag: för experter viktminskning anser generellt fullkorn, olivolja och kakao som vänner, inte som fiender.

Vad säger 20-talet
"Låt aldrig aptit eller artighet kommer att leda till att en andra servering av stärkelserika livsmedel som ris, tapioka, pasta eller potatis."

Uppdatering 2013: det verkar vara ett råd av medveten makt, vilket är en bra idé oavsett vad maten val, konstaterar Dr Katz. "Om du är klar med din måltid och du inser att du fortfarande är hungrig, prova vänta några minuter, eftersom det oftast tar kroppen ungefär 20 minuter att inse att det är fullt. Om du inte är nöjd efter att vänta, ta en andra portion av grönsaker snarare än en stärkelse, bekräftar Dr Glassman. Grönsakerna kommer att få dig att känna full, medan ris eller pasta gör att du vill nästa måltid tidigare än du tror.

Vad säger 20-talet
"Att begränsa nivån av socker i tre teskedar om dagen."

Uppdatering av 2013 är mycket rimligt, men i dag de flesta av sockret vi äter redan finns och omvandlas i vår mat. Med all den tillsatt socker i de livsmedel vi konsumerar på en daglig basis, finns det ingen anledning att lägga till sötningsmedel i mat eller dryck, säger Dr Glassman.

Vad säger 20-talet
"När individen känner sig trött för fysisk aktivitet som ett par uppsättningar av tennis, är det troligt att ökade hennes aptit är ett legitimt efterfrågan på livsmedel."

Uppdatering 2013: definitivt få motion är fortfarande en bra idé, kan alla experter bekräfta. Vissa människor kan äta mer kalorier efter träning, än bränns eller de behöver, men det är därför du måste välja livsmedel som kommer att hålla nöjda utan att gå upp i vikt, föreslår Glassman. Tänk på ett litet mellanmål av protein och fiber, som ett äpple med en matsked jordnötssmör.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha