14 riktlinjer för en glad, positiv och hälsosamt liv

Asdis Afzelius December 27, 2015 Hälsa 15 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
14 Riktlinjer för en sund och positiv liv. Riktlinjerna har utvecklats av professor Gary T. Reker. Dessa riktlinjer för lycka, enligt denna professor i bieffekt för att hitta syfte och meningen med livet. Denna professor gjorde forskning om lycka. Inte för att han var den enda, men han gjorde en fin lista med 14 riktlinjer.

Professor Gary T. Reker

Gary T. Reker, föddes 1942 i den västtyska staden Hamm. Han tog sin kandidatexamen 1965 från McMaster University och hans Master of Applied Science 1970 och filosofie doktor 1973) vid University of Waterloo. Han har varit med Trent University sedan 1972 och avgick som professor emeritus i psykologi 2008. Han är gift med Dorothy och de har tre vuxna döttrar och sex barnbarn. För närvarande är Gary T. Reker en pensionerad man.
Som utvecklingspsykolog, har hans undervisning och forskningsintressen fokuserar på åldrandet och i synnerhet om betydelsen av personliga mening i livet, optimism, död, motståndskraft och kreativ samverkan för att främja framgångsrika åldrande.
Gary T. Reker har utarbetat ett stort antal instrument och byggt, har publicerat många artiklar i vetenskapliga tidskrifter, är författare till flera kapitel i flera böcker och arbetat med Kerry Chamberlain en bok med titeln, "existentiella betydelse: Optimera mänsklig utveckling i livet "arbetade. 1981 och igen i 1986, arbetade han vid Institute for Advanced Studies Andrew Norman i gerontologi och geriatrik vid University of Southern California. År 1999 var han Resa professur i gerontologi vid St Thomas University i Fredericton, New Brunswick.
År 2007 återvände han till University of Southern California som gästprofessor.
En av de mest kända böcker som han skrev i boken "Lycka. The World Book of Happiness". Här, mer än 100 experter inom positiv psykologi delade sina kunskaper de har frågat om tur! En bok som definitivt är värt att läsa igen.

Vad är lycka?

Lyckan är en komponent som du inte kan fortsätta. Det är inte till salu, inte att sälja eller sälja! Lyckan är en konsekvens, nämligen att det måste bero på ett åtagande och engagemang i åtgärder som bekräftar livet. Vad som verkligen kommer först? Är det sant att lyckan ger mening åt livet, eller tvärtom? Så att ett meningsfullt liv leder till lycka? Kanske förbi det rätta, för när du är produktiv och aktiv, ibland en god gärning, älskar människor leder till ett meningsfullt liv, vilket leder till ett lyckligt liv.
Det har varit mycket forskning om lycka genom många olika "Gelukkologen". Professor Michael Fordyce av Florido och kanadensiska Jonathan Freedman har gjort detta, och professorn Gary T. Reker. De har studerat människor från alla samhälls och kom till slutsatsen att lyckliga människor har mycket gemensamt. Detta visade att de människor som har upptäckt en mening och syfte i livet har alla samma gemensamma drag.
Dessa gemensamma egenskaper samlas i fjorton egenskaper som kan utveckla en individuell böter själv. Tanken är teorin egentligen ganska enkelt; När du ser mer ut som glada människor, kommer du också vara en lyckligare människa. De fjorton egenskaper bildar riktlinjerna för en sund och positiv liv!

De 14 riktlinjer som leder till ett lyckligt liv

1. Var aktiv och lycklig arbetar
Lyckliga människor är de som, oavsett ålder, ut mer av livet eftersom de helt enkelt bara in mer. Dessa människor är mycket bekymrade.
2. Locka mer tid för andra
Människor som har ett socialt liv är mycket lyckliga människor. Människorna är där de behandlar dem för de viktigaste källorna till lycka. Dessa människor är ofta arbetar ofta tillsammans med andra människor.
3. Var produktiv på ett meningsfullt jobb
Lyckliga människor finna lyckan i ett jobb som betyder mycket för dem och / eller andra. De tycker att det är viktigare än status och inkomst. De gör också saker som de gillar och mycket bra på.
4. Organisera dig
Folk som är lyckligt gör planer och välorganiserade. Dessutom, de går till dessa flexibelt. De har mål och slutmål.
5. Oroa dig inte
90% av all vård inte kommer ut, så oroande är meningslöst och glada människor gör det än inte.
6. Cherish lägre förväntningar och ambitioner
Lyckliga människor undviker orealistiska mål. Eftersom de förmodligen inte skulle vara möjligt, kan de undvika besvikelser.
7. Tänk positivt och optimistiskt
Håll tänka positivt. Lyckliga människor tittar även på allt från en positiv sida. Lyckliga människor ser fram emot deras vackra mål och vet att de kommer att få.
8. Titta på den nuvarande
Människor som är lyckligt bor i nu. Dessa människor kommer inte bo i det förflutna och i morgon är ännu inte. Så att de inte drömma för mycket om framtiden.
Igår inte förändras och i morgon finns inte ännu. Om du inte kan vara glad idag, i morgon, varför då?
9. Älska dig själv
Glada människor älskar sig själva. De vet själva och de kan hjälpa sig själva. Dessa människor är en förebild för psykisk hälsa.
10. vara utåtriktad och social
Lyckliga människor är mycket vänliga och mycket utgående. Då skrattar mycket och definitivt har en bra känsla för humor. Äldre glada människor skrattar linjer runt ögonen.
11. Var dig själv
Lyckliga människor är i sig naturliga, spontana och därför själva. De säger vad de tänker och känner. Dessutom inte fästa alltför stor vikt vid vad andra säger om dem och / eller tänkande.
12. Ban den negativa ut
Lyckliga människor säga vad som är på deras hjärtan. Luften och leder känslor inte. Detta orsakar onödig obehag och psykiskt lidande.
13. Sätt dina relationer på nr 1
Den mest lycka är i relationer med andra. Forskning har visat att det inte finns något större effekt på lycka än en nära relation med din partner, vänner och familj.
14. Uppskattar lyckan
Människor som är glada att uppskatta sin lycka mycket väl. De ger lycka till de extra åren, men i samband med detta också extra liv åt dina år.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha