12 steg Anonyma Alkoholisters

Modellen 12 steget i Anonyma Alkoholister är en självhjälpsprogram för missbruk. Initialt innebar detta självhjälp för alkoholmissbruk, men nu är det också används för andra beroenden. Centralt för detta program är de tolv stegen och möten med kollegor och experter.

12 steg modell av Anonyma Alkoholister

Den 12 trappstegsmodell är en av de möjliga självhjälpsprogram för alkoholister. Varje vecka om 6000 missbrukare i Nederländerna i en självhjälpsprogram för missbruk. När ett självhjälpsprogram, ändrar du erfarenheter med kollegor och lära människor att hjälpa sig själva. Folk lyssnar på dig i ett sådant program, erbjuder ett lyssnande öra medan du lär dig att formulera erfarenheter. Själv Utilities ibland åtföljs av en terapeut, men bidragen är i första hand av experter.
12 stegs program är en evangelisk kristen bakgrund, men de absolut inte behöver vara religiös för att tillgodogöra sig utbildningen. Även om mötena börjar ofta i USA och slutar med en bön, detta vid möten i de europeiska länderna är inte vanligt. Tyngdpunkten i Europa är inte så mycket på Gud utan på andlighet.
Utgångspunkter i 12 steg
 • Vi inser att vi var maktlösa inför vårt beroende, att våra liv hade blivit ohanterliga
 • Vi kom till tro att en kraft starkare än vi själva kunde hjälpa oss att återfå andlig hälsa
 • Vi tog beslutet att överföra vår vilja och våra liv i händerna på Gud, som vi uppfattade honom
 • Vi gjorde en grundlig och orädd moralisk inventering av oss själva
 • Vi erkände inför Gud, oss själva och alla andra sanna natur våra fel
 • Var helt och hållet beredda att låta Gud avlägsna alla dessa karaktärsfel ta fart
 • Vi bad ödmjukt Honom att avlägsna våra tillkortakommanden
 • Vi gjorde en förteckning över alla personer vi hade skadat och blev villiga att gottgöra dem alla bra
 • Vi gjorde det där så är möjligt gott sådana människor, utom när det skulle skada dem eller andra
 • Vi fortsatte vår personliga inventering och när vi hade fel, erkände genast vi gav
 • Vi sökte genom bön och meditation att förbättra vår medvetna kontakt med Gud, som vi uppfattade honom att förbättra, varvid vi endast bad om insikt om hans vilja med oss ​​och kraft att utföra den
 • Efter att ha haft ett andligt uppvaknande som ett resultat av dessa steg, försökte vi att föra detta budskap vidare till andra beroende och dessa principer i alla våra angelägenheter att tillämpa

 • Ursprunget till 12-stegsmodellen

  Den 12-stegsmodellen utvecklades 1935 av två missbrukare i USA. Ursprungligen självhjälpsprogram var avsedd för alkoholmissbruk, men nu är det också tillämpas på andra missbruk. Ungefär hälften av alla självhjälpsprogram som arbetar enligt de tolv steg-metoden.
  Är 12-stegsmetoden effektiv?
  Just nu finns det inga kontrollerade studier om effektiviteten i den 12-stegs program. Det är därför omöjligt att med säkerhet säga om programmet fungerar eller inte. Litteraturstudier har visat att programmet för en del av alkoholister är effektiv. Programmet verkar också för att visa en relativt hög avhopp Nummer: cirka 80% avbryta programmet i den första månaden.
  (0)
  (0)
  Tidigare artikel Allt om mjölk

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha