10 tekniska tips för skridskoåkning och underhåll

Om en frostperiod ligger före åkare får ofta panik igen och skridskor som utvinns ur fettet. Det är klokt att göra dem ännu bara för att ge en bra underhåll innan han vågade på isen.

Allmänt

Utan en bra par bra skridskor skridskor är inte lätt. Det är därför viktigt att uppmärksamma korrekt underhåll, bland annat genom att vässa skridskorna. Hans skridskor till en omfattande översyn för att gå till en specialist. Du kan göra din allmänt underhåll. Skating du ofta? Sedan finns det tillfälliga underhållsintervaller, särskilt slipning. Se nedan tio tips.

De tio tips

Höger
Kontrollera sen utcheckning skridskorna rakt och ge en enhetlig "böjning"
Avrundning
Säkerställa korrekt och exakt rundhet att skicka optimalt. Låt minst en gång om året för att kontrollera och vid behov få dem ansöka på nytt.
Skärpa
Vässa knivskarp järn med en ren flat sten eller diamantplatta. Stenar kan ytorna på en glasplatta med slipkorn.
Diamond burr sten Också använda en bra flat sten eller en diamant Burr burr sten.
Nitar
För konventionella och mikrovågsugn-skating skridskor regelbundet kontrollera nitarna i skor.
Bultar
Att klappa skridsko att alla skruvar är säkra och att justeringen är korrekt.
Väder Spänning
Kontrollera regelbundet att fjädrarna är fortfarande intakt och om vädret stress är fortfarande bra, sedan omedelbart kontrollera bultarna.
Pivot
Kontrollera vridpunkt klappa skridsko om det finns spel. Vridpunkten ytligt injiceras med teflonspray, vilket gör det helt vattentät och förhindrar gnisslande och knarrande. Inte för mycket att injicera, eftersom det annars kommer att spädas ut från fett lagren och rinner ut.
Torr
Efter skridskoåkning direkt strykjärn torka ordentligt och fixera snören upptill så att skon förblir vackra i en enda form. Hem skridskor igen gnugga torrt och i samband med fukt i en torr, företrädesvis uppvärmd plats kassering.
Skydd
Skridskoåkning Film att använda rätt vakter att gå att gå på och frotté täcker eller handduk för att tillhandahålla en skridsko i skridskon. Kontrollera regelbundet skosnörena på frays eller dåliga platser. Vänta inte tills de går sönder, men byt i tid.
 Fett
Efter säsongen läderskor Smörj med en skokräm eller schaatsvet och utan vakter kring butiken på en torr plats.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha