10 Historiska Tal

Leopoldina Simonsson December 27, 2015 Miscellanea 30 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
"Jag har en dröm" Alla vet vad jag pratar om. Den legendariska tal av pastor Martin Luther King 1963. Så det finns mycket mer minnesvärda tal. Så här är de 10 mest berömda tal i rad.

"Jag är preparde att dö"

Politisk aktivist Nelson Mandela 1964 är för förräderi. I ett passionerat tal han är beredd att dö för idealet om ett fritt och demokratiskt Sydafrika. Mandela leva 27 år i fångenskap innan han släpptes 1990. Fyra år senare valdes han den första presidenten av "hans" fria Sydafrika.

"Blod, möda, tårar och svett"

Brittiske premiärministern Winston Churchill inspirerar många med hans tal. Först som premiärminister han håller sina undersåtar att det har inget mer att erbjuda än blod, hårt arbete, tårar och svett. Det är precis det språk kamp där britt väntar på tröskeln till andra världskriget.

"Är Perons kvinna?"

Susan B. Anthony göra år 1872 "olaglig" delen i den amerikanska valen som hustru att kasta sin röst. Efter her häktning, sade hon i ett tal att alla amerikanska medborgare har enligt konstitutionen rösträtt. "Fortfarande återstår frågan om kvinnor är medborgare", Anthony säger i sitt försvar. Fjorton år efter hennes död 1906 officiellt få amerikanska kvinnor rösträtt.

"Vi tänker för mycket och känner för lite"

Mest legendariska film tal kommer från Charley Chaplin i The Great Ditctator. Chaplin spelar en barberare misstag misstas för diktatorn adenoid Hynkel. I scenen komikern är lika bra som den person han satirizing Adolf Hitler. Strax efter filmen kommer ut, BBC eller Chaplin ber sitt tal kommer att upprepa på radion för att tala till folket modet att andra världskriget.

"Det är ett litet steg för en människa ..."

Längst tal någonsin kommer från månen. Neil Armstrong vet att han "något" att säga under den historiska månlandningen under sommaren 1969. Men den blygsamma astronauten inte de stora gesterna. I stil kallar han "litet steg" på månen en "språng för mänskligheten". Hundratals miljoner människor runt om i världen limmas på röret för att dechiffrera knaster meddelandet.

"Jag har en dröm"

Styrkan ligger i upprepning! I sitt tal på mars på Washington 1963 upprepar pastor Martin Luther King jr. Åtta gånger orden "I have a dream". Den drömmen: ett fritt och jämlikt Amerika för vita och svarta. Anledning gör kung Nobels fredspris, men också en dödlig kula vid en ålder av 39.

"Skäms på dig, Mr Bush"

I en ålder av YouTube, wikis och bloggar behöver du en bättre anledning än någonsin tid att bli hörd. Visste att dokumentärfilmaren Michael Moore på Oscarsgalan 2003. Oväntat tog han på scenen ut till krigspolitik president George W. Bush, där regissören vände hans mikrofon nära och orkestern snabbt och brådmogen melodi inzette ...

"Ich bin ein Berliner"

1963, talar John F. Kennedy tyska full Berlinmuren. Han avslutade sitt tal med välmenande frasen: "Jag är stolt över orden Ich bin ein Berliner". Först senare fick han reda på att hans talskrivare inte uppmärksamma den tyska lektionen. Kennedy själv tack vare tillskottet av "ein" anklagades för att vara en bakelse i stället för en person med hemvist i Berlin.


"Säkert en känsla av osäkerhet"

Nederländerna inte utmärka lök i historiska tal, som gjorde bra i sina sinnen, är invigningen tal av Drottning Beatrix den 30 april 1980 men främst på grund av de omständigheter, Smällare, befrielserörelsen, marockanska ligister och huliganer gå ut på gatorna sugga oro. Hennes första officiella besök Beatrix ska göra nästa dag ... för en skadad upplopp polis

"Att vara eller inte vara"

Om du fortfarande överväger självmord, anser att det med stil. Det måste ha trott när han var Shakespeares karaktär Hamlet förevigade med orden: ". Att vara eller inte vara, det är frågan" Hamlet beslut gör hans monolog med slutsatsen att alla av oss tycker att feg. Kommissionen har beslutat att dröja kvar i livet, om så bara för sin farbror att sätta ...
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Dagg Worm eksem
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha