1 april ursprung och mening

Den 1 april, skickar det dårar där de vill. I de flesta länder är det tradition att hålla den 1 april människor luras. Ursprunget kunde hittas i omvandlingen av kalendrar och skulle försöka vara i Frankrike 1564. I Spanien, 1 april firas den 28 december. I slottet Dieppe i Normandie är dess underbara samling vykort före den 1 april.

1 April: sannolika upphovet

Det sannolika upphovet till den 1 april ediktet i Roussillon från 1564, i vilken Karl IX bestämt att det nya året skulle träda i kraft den 1 januari. Fram till dess är övergången till det nya året firas den 25 mars och den 1 april. Många människor har glömt det nya systemet eller skulle motsätta sig detta. Folk uppmanades att nepfeestjes och fick nepcadeau program. Dessa gåvor var ofta fisk eftersom det var fortfarande i viss tid och därför inget kött att äta. Senare, den falska fisk och så kom "poisson d'avril" Fool dag.
Andra tycker denna förklaring är osannolik eftersom redan 1508 ett skriftligt uttalande som finns i Frankrike. I en av sina dikter som avses Eloy d'AMERVAL att Fool dag. Den första holländska nämna går också tillbaka till det förflutna, nämligen. Från 1560 och kommer från där Brygge retorikern Eduard de Dene sådant meddelande gör också en dikt. På engelska skulle det redan finnas en post i 1392, särskilt i Canterbury Tales av Chaucer.
Det kan också vara så att ursprunget måste sökas i fête des fous, som från den 5: e till 16-talet firades.

April Skämt i olika länder

  • i Tyskland och Österrike, termen April Scherz
  • i Brasilien och Portugal: dia da Mentira
  • Kanada, Storbritannien och USA: April Fool dag. I Skottland, talade de tidigaste av gowk eller gök, men denna tradition är sakta på att försvinna
  • i Sydamerika kallas bilden de las bromas de abril, även om vissa länder också följa traditionen i Spanien
  • i Frankrike, Schweiz och fransktalande Belgien kallas poisson d'avril
  • Italien följer denna tradition och talar om pesce d'aprile
  • i Nederländerna i april skämt
  • i Belgien tidigare i april och fisk i och omkring Antwerpen kallas även verzenderkensdag, eftersom man kan skicka tillbaka dårar denna dag där man vill
  • Ryssland talar om dagen för dåren

Spanien: undantag

I Spanien firade denna inofficiella semester den 28 december, dia de los Inocentes. I vissa sydamerikanska länder som Mexiko, är Spaniens exempel följs. På denna dag försöket obemärkt papper män hänga på ryggen av offren. Sätts på dem som helst "Inocente". Ett undantag är ön Menorca, eftersom Menorca brittisk besittning var under en del av 18th century. Menorca firas också den 1 april.

Använd den 1 april

I de länder där Fool dag används, ofta pappersfisk på baksidan av offren hängda. När dessa upptäcker skämt "Fool dag" eller "April 1" kallas.
Radio, TV och tidningar utnyttja denna dag för att lura folket. Ofta det sena mars felaktiga meddelanden som skickas i världen. Några goda medborgare trappor där med båda fötterna och samtals nepnummers eller gå till platser där det finns ingenting att se. Av detta kommer även Antwerpen namnet "verzenderkensdag".
Guldfisk symboliserar aprilskämt.

April 1 vykort

I början av 20-talet var särskilt vackra vykort skickas i Frankrike före den 1 april. Dessa vykort var mycket färgglada och rikt dekorerade med blommor och fisk. I slottet Dieppe i Normandie, kan man titta på en utställning av april 1 vykort. Dessa vykort donerades till museet av en Hélène Meillassoux som ägde en stor samling av vykort.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha